Svångremmen dras åt

 

Nu är det snart juni och jag ska fylla sjuttio. Bäst att sätta punkt där för jösses vad det tar emot att se årtalet i skrift. Hm… 70… nänä… lika bistert. Men… åldern i sig är inte något att beklaga men vad som händer på pensionsfronten är oroande.

Sitter med en hel del papper som flyter in och det ska bli ganska intressant när det har uppdagats vilka pensionsförändringar det blir. Vad våra folkvalda säger spelar ju ingen större roll för när de olika fonderna där våra inbetalda besparingar ligger, så sjunker det iaf. Men jag får skylla mig själv. Papper av vilket slag det vara må, är och har varit mig fullkomligt likgiltigt. Inte har jag heller skaffat mig någon person som skulle kunna ha skött finanserna under min levnad. Iofs, så gjorde min Lennart en hel del (faktiskt allt) åt mig under de korta år vi fick, men ”skadan”, om man säger så, var ju redan skedd. Men strunt samma.

Samhället ska få göra nytta det också. Ansökningar om bostadsbidrag och äldrestöd ska de berörda bombarderas med. De gör ju inget annat än skickar ut skrivelser till det arma folket och pressar dem till att fixa upplagor medels datorn – sms – kopior osv. Gamla tant Svea har ju inte något att sätta emot. Inte fattar hon och inte har hon dator och inte vet väl hon vad en pdf är och hör illa också, så det går inte pr telefon och inte vet hon vad sms är och och och…. Så det är lika bra jag börjar innan jag hamnar där, som Svea. FK och PM ska få mina papper så de kan sitta kvar och inte oroa sig för att bli arbetslösa. 

Men… idag skiner solen och lite lagom varmt. För våren ÄR kommen. Så de så.

🙂

En reaktion på ”Svångremmen dras åt

  1. Det är ledsamt – och gör mig arg – att läsa om detta med pensionerna, min mor är i samma läge (och ålder) med alldeles för liten pension, en död make, och en dumdristig stolthet som gör att hon nödvändigtvis ska ”klara sig själv” utan bostadsbidrag och äldrestöd. För klarat sig själv har hon gjort sedan hon var fjorton. Dumt dumt dumt! Det enda ”bidragen” är, är ju pension ni borde fått i kuvertet från början.
    Men det är synd om de som inte kan det här med datan, det håller jag med om 😦

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s