Kom-ihåglista

När det slirar i huvudet behövs en plan, så i morse åkte den upp på anslagstavlan i köket. En enkel och innehållsrik lista över vad som ska och måste göras. Inte i någon bestämd prioriterande ordning utan just ALLT som denna morgon kom för mig. Det blir fler, det vet jag, men jag får ta det i sakta mak. Har ju inte bråttom längre. Ingen som väntar och inget som brådskar. Lite tomt förstås men det fungerar (väl) eller…?

Som det allra minst viktiga (och som inte är antecknat på listan) är naturligtvis det jag oftast tar itu med. Det som hjärnan ofta glider över på; ett teaterstycke. En ”midsommarnatt mellan sömn och vaka”. En fars med fåniga och burleska inslag. Kommer på än det ena och än det andra när jag någon eftermiddag sitter ner och ser på tv med den reklam som är. Inte vettigt vad mycket fåniga prylar som marknadsförs. En spray att ha med sig i lilla handväskan när vi kvinnor klär upp oss fint för att passa på kalas. Och den, i mina ögon, ganska stora sprayflaskan som ska plockas fram när det tränger på där bak och någon står på tur och bankar på dörren. Herrejösses… det får inte lukta bajs! Men vaddåååååå… är vi så…? Anti-pi och Anti-poo.

Förr skrattade vi åt Povel Ramel (visst var det Povel?) när han sjöng: Kom och köp konserverad gröt. Ingen trodde att detta någonsin skulle hända men det vet vi ju nu – ALLT går att sälja. Handlar bara om att komma på behovskänslan hos ett flertal människor. Men en reklam begriper jag inte ett smack av. Det är den där lille Napoleon som muttrar och fräser i bastun. Det handlar visst om pokerspel och gud vet, vad som menas. Har inte en susning. Men den är ju inte i närheten av något roligt och idékläckare är den inte.

En rolig historia kan användas och det är klart att när handlingen ska utspelas i ett rum i fattighuset så kan den här passa in. Bara att byta ut transportmedlet till den tänkta tiden. Häst och vagn alltså:

Passageraren sitter i baksätet

Knackar chauffören lätt på axeln för han vill ställa en fråga

Chauffören blir förskräckt och kör upp på trottoaren och in i ett skyltfönster

Men förlåt, skrämde jag er så?

Ingen fara men det är första dagen jag kör taxi efter 25 år som likbilschaufför.

Så här håller jag på. Glömmer listan på väggen i köket och bara roar mig. Hehehe… 😀 

 

 

 

 

3 reaktioner på ”Kom-ihåglista

  1. Hahaha… bara roa dej du! 😀
    Ulf Peder Olrog. hette han; ..allting går att sälja med mördande reklam – kom och köp konserverad gröt..

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s