Tvätt och måndag

Måndag morgon och jag har tvättstugetid. Tror att den här dagen ska flyta på utan några känsloutbrott av större dignitet, men tänk, det är redan gjort. För längst ner i tvättkorgen ligger Lennarts tjocka jacka och jag tänker att jag ska tvätta den också. Kanske det är någon som jag kan ge den till. Hel och fräsch och mkt lite använd. Håller den i famnen och drar in den svaga doft som finns kvar av honom. Lägger den på golvet i hallen och går ut i köket för att ta det sista kaffet innan jag ska ut genom dörren – ner i hissen – och in i tvättstugan.

När jag kommer ut i hallen sitter Bamse på jackan. Jag både ser och känner att han undrar var husse tog vägen. Då gråter jag.

Satte mig här och skriver och Bamse sitter fortfarande kvar på jackan i hallen. Nu måste jag snyta mig.

Nej, han sitter inte kvar längre. Nu har han intagit soffläge. Skönt.

Undrar hur länge det här känslosamma tillståndet ska vara kvar i kroppen. Men det är klart, han har ju bara varit ”borta” från Alla Hjärtans Dag fram till nu 15 maj = 3 månader. Vissa dagar känns det som igår och andra känns det som om det vore i ett annat liv.

Himlen hänger grå idag. Vinden är bitande på något otrevligt vis. Jag ser upp mot himlen när jag är på promenad med Bamse och frågar mig om detta beror på miljöförstöringen eller om det är en naturlig del i ett kretslopp som iaf människorna inte kan påverka. Så liten är jag då. Pratar om ditt och datt med Lennart som inget hör och tänker att jag måste prata med någon och tänker att jag har inte många jag kan prata med.

Men skriva går bra. Under ett visst disciplinerat tillstånd eftersom det som präntas ner och läggs upp på en blogg är tillgängligt för allmänheten. Vet fortfarande inte anledningen till detta bloggande annat än att det är ett sätt att få delge någon annan hur jag har det i ensamheten. Iaf i den här åldern när umgänget, tillgångar och orken tryter. Det går visst att tjäna pengar på bloggandet och då ska man väl vara annonsör för något speciellt antar jag. Men inte kan jag vara representant för något skönhetsmedel längre och inte tror jag tandkrämsindustrin vill ha mig och inte något företag över huvud taget. Tantförmedling ut i spacen kanske. Det finns ju någon väldigt gammal dam som lyckats. Hon skriver om sitt liv antar jag och varför hon är så populär är väl att hon går på gravens rand och lärde sig att blogga på nätet, inte för alls så länge sedan. Tror t.o.m. hon har varit med på TV.n.

Är det någon som har hennes bloggadress så skriv gärna ner den till mig. Kanske har hon något att tillföra i klokhet och livserfarenheter.

 

6 reaktioner på ”Tvätt och måndag

 1. Usch vad sorgligt med hunden. Det där med lukten är intressant, själv har jag kvar en morgonrock som inte är tvättad på sju år drygt… inbillar mig att den luktar som den gjorde förut, men jag tror mest den luktar illa 😄
  Dagny Carlsson heter damen, hon bloggar här: http://www.123minsida.se/Bojan/

  Gillad av 1 person

  1. Tack Marie. 🙂
   Och det här med lukter är sannerligen högintressant för nåt vetenskapligt som jag läste om för länge sedan stod det att vi, precis som de flesta djur, använde näsan när vi sökte en partner.
   Skulle ju inte gå nu för tiden 😀

   Gillad av 1 person

   1. Haha, nej allehanda dofter täcker över det som kanske kunde tänkas locka (eller avskräcka?!) en partner 😄

    Gilla

 2. Stackars lille Bamse. Inte lätt för honom att förstå vad som hänt. När pappa dog satt vår katt i fönstert och tittade ut mot bilen och jämrade sig högljutt i tre månader. Vi hörde henne ända ner fast hon satt på tredje våningen…

  Gilla

  1. Visst är det konstigt att vi negligerar djurens känslor och minnen. För en vecka sedan så blev Bamse som sjövild då han såg en man med en likadan jacka som husse hade. En sån där rutig skogshuggarjacka.
   Stackars lilla katten. Visst sörjde hen ❤

   Gilla

   1. Hon sörjde nåt grymt. Men det gick över precis som för oss. Men ännu flera år senare så hörde hon någon i trappan som lät som pappa sprang hon ut i hallen för att möta. Nog sörjer djur alltid, både människor och djur som de bott med.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s