Har väl inte bråttom

Lite farligt det här uttrycket för jag är faktiskt en ganska lat person. Den där piskan som jag varit väl medveten om hela livet har fyllt sin funktion ganska väl, tycker jag själv. Vad skulle det ha blivit av mig annars? Då skulle jag inte kunna ha fyllt min livs-bok med särdeles många sidor.

Idag skulle jag ha haft en väl sanerad vovve i mitt hägn. Men icke då. De tog inte emot honom för de hade ingen röntgen och de ansåg att jag skulle gå till en som hade det eftersom jag kom med en kindtand i näven. Jo, det är säkert. Min lilla Bamse fick ett sånt där förb..ade tuggben och det fastnade ordentligt. Jag försökte att hjälpa honom men han förmedlade genom morrningar och sin fruktansvärda bläng-blick att han skulle fixa det själv. Han har attityd så jag lät honom vara. Men så efter någon dag stötte jag emot något med stortån, och då plockade jag upp en tuggtand med två rötter. Såg att den var bruten mot käkbenet och då beställde jag tid för sanering. Det heter sanering när det handlar om hundar och varför heter det inte det när det gäller oss människor? Hmm.

Vi har iaf nu fått nya tider på ett annat ställe men idag ska vi åka till frisören. Bra mycket trevligare. När jag hämtar honom på eftermiddagen ska han vara superkortklippt och han kommer att se hur stollig ut som helst i mina ögon, men det gör inget för när han är så snaggad fastnar inte de där förbenade fästingarna så bra. Dessutom kan jag se dem fort.

Här sitter jag alltså vid datorn och är lat. Men det är ju ingen som uppmanar mig med glada tillrop. Ingen att tala med och ingen att planera med och motivationerna som fanns är slut. Tänker så här förstås: jag är inte van än, att ha dagar som aldrig tar slut och när de väl är slut så är jag också slut. Alltså: det låter som om jag inte uppskattar mina dagar men det är fel. Jag är faktiskt ganska nöjd när jag vaknar på morgonen.

Jag drog ut ett fantastiskt svar från en följare och det sitter nu med uppförstorad skrift på anslagstavlan i mitt kök. Orden ”sorgens berg och dalbana” blev en tankesymbolik bild att hålla mig vid. Bli mera medveten om situationen. Inte tro att jag alltid är den som är starkast. ”var snäll mot dig”, är en annan analys som förmedlats till mig. Jag är så tacksam – det hjälper.  

🙂   

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s