Just ingenting

den 17 maj 2017

Ser och läser om människor som går med ständig värk – trauman både själsliga och fysiska. Jag är en gnällspik! Har mestadels under hela livet fått vara frisk. Att jag mött stora sorger är en sak men just att få vara frisk har haft sin betydelse med att jag klarat det mesta. Har väl bara haft en krämpa och det gick ju att operera bort med att rensa lite mellan ett par kotor i ryggslutet. Det var 93 och därmed glömt.

När jag läser hur andra har det mitt i livet och jag kan luta mig tillbaka för ”jag har gjort mitt”, känns, om inte skönt, så väldigt egoistiskt. Tänker på sången hon sjöng – det är så skönt att inte längre va´ ung – Zhara Leander. Tanten som de flesta glömt och som de unga inte har en susning om vem hon var. Knappt jag heller för hon var ju urgammal när jag var ung, tyckte jag. Tänk så det är. Nu är jag där.

Igår var jag ut till ett friluftsområde där vi hade avslutning i sånggruppen jag är med i. När vi letade efter var de hade korvgrillningen så frågade jag två spänstiga flickor som kom smålufsande i motionsspåret; om de sett till några förvirrade vitingar (pekade på mitt hår) och de skrattade och sa att jodå, de finns lite längre fram. Och sen hörde jag att de talade med varandra och sa att så där roligt som dom verkade ha, så ville de ha det när dom blev gamla. Jag tänkte att de har en bra bit dit. Önskade dem välgång i tanken och mycket riktigt så hittade jag på vitingarna, väl samlade runt kolet och med korvarna på pinnar i högsta hugg. Glad var jag att både de och jag var så vitala att vi fortfarande ”hänger med”.

Mycket att vara tacksam över men det finns massor att gnälla om. Och det är också befogat. Så de så. Vänta bara tills jag har varit med Bamse hos tandläkaren. Men nu vet jag genom min förnämliga hundfrisör att småtänderna ramlar ut av sig själv och att det endast är de kraftiga längst bak som man s-k-a ta hjälp med. Först ska han ju undersökas och så lägger de upp en kalkyl. Bra att jag är beredd inför morgondagen. Hon talade dessutom om att sådana här småhund utvecklar ett tandkött som är n-äs-t-a-n lika bra som tänder. Det går visserligen inte att slita kött av ben men vem har en pudel som sysslar med sådant? Jag bara undrar.

Nu är jag hemma för dagen. Allt utanför – är åtgärdat. Bamse är snaggad och han ska bli belönad med pannkaka.    

🙂

 

3 reaktioner på ”Just ingenting

 1. Bamse har det bra han 😊
  Har haft tax, han tappade så många tänder att det blev sugmärken när han bets, men han blev gammal och trind ändå, aptiten var det inget fel på.
  Att få gnälla tycker jag är en mänsklig rättighet, lite gnäll och lite förnöjsamhet i en fin balans gör livet komplett 😘 Härligt med ett gäng ”vitingar” i skogen! Humor 😂

  Gillad av 1 person

 2. Stackars Bamsen, det måste gjort rejält ont att slita ut en tand på det viset!
  Vad gäller gnälla så mår väl inte den som har det sämre bättre för att den som tycker sig ha det bättre inte gnäller när den mår sämre… 😉

  Gillad av 1 person

  1. Ja Bamsen är det lite synd om för jag tror faktiskt att han har haft lite tandvärk. Men idag har han inte visat något sådant. Nu är han bara vackert friserad och känner sig så också. Fiiin vovve 😀
   Vad gäller gnälla så får man ju tänka till i det du skriver. Gör det i morgonbitti. Kraaaaaaaaaaaaam

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s