Jo, de finns…

… änglarna.

Idag skulle vi till veterinären. Fyllde hela förmiddagen med allehanda göromål. Letade efter papper för ansökning till FK – ringde till ett försäkringsbolag – letade efter ännu mera papper – talade med en god vän angående något annat – satte på en kastrull med grönskar – öste upp och åt som hastigast – bläddrade i tidningen – svarade i telefonen igen – och åkte iväg.

Det som sedan var… veterinären och där inser jag att jag inte har så det kan bli sanering av. Kostar skjortan och de stålarna har jag inte just nu. Hämtade min dotter och vi åkte ut med våra små telningar och gick ett motionsspår. Inte sååå långt men vi avsatte även tid vid hundbadet så de fick rasta av sig riktigt ordentligt. När jag parkerat bilen och åker hissen upp så börjar min hjärna att arbeta. Nu skulle jag ju ta kastrullen med de kokta grönsakerna med mig upp en trappa, till min goda vän och vi skulle tillsammans äta hennes kycklingbiffar och mina grönsaker.

En lätt ilning går utefter ryggraden där jag står i hissen. Stängde jag av plattan? Tog jag nånsin kastrullen av plattan? Jag lyfte ju bara ut några bitar och åt. Den var ju inte riiiiktigt klar. Drar in ett djupt andetag när jag stiger ur hissen. Ingen röklukt. Öppnar dörren till lägenheten. Jodå. Det luktar brända grönsaker. Spisen står på trean och kastrullen går nog aldrig att använda igen. Av grönsakerna små kolbitar. Men ingen glöd.

Från 13.30 till 16.30 hade jag vakt. Tack för det!

Sååå… De finns! Änglarna.

🙂

8 reaktioner på ”Jo, de finns…

 1. Hahaha… Du kommer inte tro detta! Satte igång ett kok makaroner till sonens matlåda, tittade på hockeyn i godan ro, började höra underliga ljud, tänkte det var kattslagsmål någonstans. Kikade in här och läste, i slowmotion trillade myntet ner. Jisses det var i grevens tid, en gryta förstörd och det är inte min första. Igår kväll tog jag ner brandvarnaren som börjat kraxa hysteriskt och har inte hunnit sätta upp ny,
  Tusen tack, du blev min ängel denna gång! 😀 Så visst finns änglar! ❤

  Gillad av 1 person

  1. Menar du att mynten ramlade ner när du läste vad jag höll på att ställa till med.
   Ja, sannerligen finns det mycket att fundera över. Att fastna vid datorn har jag varit med om men jag brukade känna lukten.Fler tillfällen har det bränts kastruller och det är när jag målar. Då försvinner både tid och rum plus luktsinnet.
   Hehehehee 😀

   Gillad av 1 person

 2. själv har jag lyckats torrkoka ägg – men skönt att dina änglar var på sin vakt! Nu har jag läst flera av dina inlägg de senaste dagarna – och det gör mig glad att du skriver! Skit att du har ont i höften, skit att du inte har råd att sanera din lilla hund (jag har inte råd att kastrera Vimsan, ska betala sotning i stället) – sorgen åker berg- och dalbana även här. Just nu ligger den stilla och gör inte stort väsen av sig – det är vår, det börjar bli varmt. Kramar min vän – men jag begriper inte varför jag inte får någon avisering när du bloggat?

  Gillad av 1 person

  1. Ja nu tror jag att änglarna är med för precis nyss fick jag reda på att vi fått en köpare på huset och om L,s barn går med på det något reducerade priset så köper han det. Vore sååå skönt att få iväg affären upp på torra land, så att säga, eller att båten blir satt i sjön. Hehhee…
   Kanske jag till hösten kan sanera Bamses mun. Ska väl bli nån krona över. Kanske jag kan köpa mig en gitarr också. Mer behöver jag inte. Huvudsaken att jag går skuldfri från min kärleksmanöver då jag hoppas att jag agerade lite ängel för L.
   Vet inte varför det inte klingar till i din dator när jag skrivit nåt. Men du ska veta att jag har ingen särskild koll på mina knappar och inställningar, jag heller.

   Gilla

   1. Låter härligt, hoppas barnen accepterar budet så det blir klart – och du kanske får en krona över för ditt änglande! Kramar till dig från mig som är eländigt svettig efter biltur både till IKEA och till Mats grav med blommor

    Gillad av 1 person

 3. Jösses, det högg i mig, min granne höll på att elda upp sin lägenhet och resten av huset, om inte jag varit hemma och tog hand om allt. Senila gamla ska inte bo hemma och sedan dess är jag rädd för eld på ett ”onormalare” vis. Så skönt att det inte blev värre.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s