Sjösjuka och ormbett

Somliga människor bara ger. Min systerdotter är ett under i mina ögon och har humor till tusen. Hon ger absolut mer än hon tar, för hon tar ingenting.

Idag hade Molly, deras hund (som för inte så länge sedan var Lennarts) fått ett ormbett. Molly bor ju numera hos dem på landet och har blivit en riktigt lycklig hund. Jag var ut och hälsade på i söndags och hon fick visa alla konster hon lärt sig. Sådant som vallhundar gillar. Hit – dit – stanna – kryp – sakta – nu får du ta … osv.

Alltnog, jag åkte ut till djursjukhuset nu ikväll för de satt och skulle vänta i tre timmar till, tills droppet som Molly skulle ha i sig hade runnit ut. Hon berättade då att när de kom in med hunden så ville de ha henne kvar i en bur över natten för att de skulle bevaka att hon mådde bra. Då frågade naturligtvis Helena vad det skulle kosta och fick till svar att det rekommenderade priset då skulle bli mellan 20 till 25… håll i er… TUSEN.

”Jag bara stod och gapade”, berättade Helena, ”men sen sa jag att nänä… det är det inte värt för då har hon det bättre hemma”. Då fick hon skriva på ett papper att hon vägrade låta lägga in hunden på djursjukhuset. Nu skulle droppet kosta mellan 5-7 tusen iaf, men Helena, trots den ekonomiska chocken, skrattade åt eländet.

Medans vi satt där i rummet så blir det som alltid en glad stämning, och hon berättade hur hon blev bjuden på en överraskningsresa av mannen sin för något år sedan. Hon hade inte den blekaste aning men när hon såg båten förstod hon. Men så fort hon steg ombord fick hon kväljningar. Kunde nätt upp hejda kräkningarna. Värst var det i slussarna, påstod hon. När de skulle äta blev de erbjudna ett bord i mitten på båten och då gick det riktigt bra att få ner både det ena och det andra.

Somliga människor, som sagt, bara ger och ger. Jag gav henne att åka några mil för att hon skulle kunna ge mig ett gott skratt. För ni ska veta att när hon berättar in natura så gör hon det med en självklar självdisciplinerad humor som tar andan ur mig. Önskar att jag kunde fånga allt hon berättar i ord.  

Nu vet ni. Det går att bli sjösjuk på Göta Kanal.

😀

En reaktion på ”Sjösjuka och ormbett

  1. Men stackars liten vovve! Nej, det är sannerligen inte billigt att ha hunden på djursjukhus, har även den erfarenheten, men tack vare försäkring gick det ändå.
    Har tack och lov inte åkt på Göta kanal, kanske ska undvika det? Härligt med människor som kan göra humor av det trista 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s