Mors idag.

Jaha, det är idag det. Den största händelsen här i min stad är nog att det brinner frisk nere i hamnen. Jag bor så bra till så höghusen ligger i västra delen av stan och vinden friskar i och låter röken sväva ut över östra stadsdelarna och sjön. Här på berget känns inte ett uns av brandrök. Bra utsikt dessutom.

Utsikt att jag skulle få påhälsning eller uppvaktning på denna dag räknar jag inte med. Har inte programmerat in ungarna på det och det är en kvinnlig åkomma detta med mor, så sonhustrun har säkert nog med sin moder. Min dotter har inga barn ännu och vet inte så noga hur det känns och betyder det här.

Meningen från början med denna dag var väl att alla bortglömda mödrar skulle få en liten hälsning och uppvaktning över sitt jordiska nit med barn och så där, men det var ju då. Idag upprätthålls dagen endast för kommersen. Inget annat.

Men det är klart – skulle de höra av sig så inte gråter jag över det. Det blir iaf opretentiöst för snart ska jag firas med jämna år så jag tror att de laddar för det, faktiskt. De har frågat lite och jag har tipsat lite, för det råkar vara så att Tommy Körberg, en av mina absoluta favoriter när det gäller sång, kommer till Strömsholms Jazzmuseum den kvällen. Vem vet? Inte jag! Det råkade stå i torsdagens gratistidning precis när jag tillfrågades, så kanske det är meningen.

Vad blev det av Menlösa barns dag? Barnens dag? Majblomma och hela fadderuttet. Inlindat i samhällets bemödande om att hålla saker och ting vid liv finns säkert men hur och var? Här i stan har en heldag i maj tillskrivits barnen så det betyder att 28 december är raderad på den här breddgraden. Och lika bra är det. Varför ska en ruskig och kall decemberdag tillägnas barnstackrarna. Men gammalt tillbaka så vet jag i Kungsgården Gästrikland (min hädangångna make no 1, berättade), så lottades det ut en hel villa på denna dag. Lotten skulle endast de medellösa få köpa för en krona och en stor barnfamilj vann kåken. Snacka om välgörande ändamål.

Nu är jag hungrig och ser att klockan är låååångt över lunch. Ojojoj… tiden försvinner bara, men det är ju klart, jag har ju sovit på soffan i ett par timmar efter Bamses morgonpromenad. Borde börja fundera på hur jag ska drilla honom att fixa ritualen själv på morgonen. Han vill ut alldeles för tidigt.

Mors 😀 

14 reaktioner på ”Mors idag.

 1. Yngste sonen ringde i morse, tidigt, för att inte glömma bort det. Vi har aldrig firat den här dagen i familjen, det är bara han som kommer ihåg sådant… fint att du skriver – när fyller du? 70? – grattis i förväg eller så – hur går det med huset? Kramar till dig – även jag tröttnar på Facebook, tycker de flesta (inkl jag själv) är trista och tjatiga

  Gillad av 2 personer

  1. Hahahhahaaa.. preciiiis 😀 Tröttna på mig själv är precis den sanningen som är och har varit svårast att ta till mig. Men så är det. Uskabuska urk.
   Min pojk brukar också slå en pling men ingen ordning alls. Har han tur träffar han rätt på dag.
   Huset har en köpare nu och han ska bara besikta som det heter så inga dolda fel hittas efteråt. Bra för vår del också men vi har prutat en hel del för vi är glada att bli av med det.
   11 juni är den stora dagen då jag ingår bland de riktigt vuxna. Japp. Hoppas att jag inte tappar mitt barnasinne.
   Kraaaaaaaaaaaam ❤

   Gillad av 1 person

 2. Så skönt att se att ni båda, du och beskrivarblogg verkar ha liknande inställning till mors dag som jag pratade om inne hos mig.
  Usch Fb är jag så trött på inklusive mig själv. Ett evigt babbel om politisk misär och allt i samma banor, få som verkligen skriver som jag önskar. ❤
  Bjuda på yta går oftast bra, men att klämma till med annat från det ärligare i livet saknar jag.
  Tänker ibland att jag med mitt skrivande är intressant för vissa nyfikna som själva aldrig yppar annat än vinglas, resor och middagar. Äsch många är snälla och uppskattar verkligen mina rader, har fått saker och personliga brev hemskickat med idel lovord över hur mycket mina tankar hjälper dem. Men tar jag bort dem vill de tillbaka … jaja, ingen tvingar mig att ta in dem igen, suck över mig själv.
  Nu ringde dottern och grattade och skrattade, hon har nog läst mitt inlägg. Sonen lär inte höra av sig, han är ju man gudskelov. 🙂

  Gillad av 1 person

 3. För mig är morsdag viktig. Det kommersiella tramset runt det struntar jag i. Kom nyss hem från lilla mor – vi tillbringade ett par trevliga timmar ihop med korsord och kinaschack. Hon fick en krysantemum som jag inte kunde motstå och så åt vi lite gott. Det spelar ingen roll att vi hörs på telefon ett par gånger om dan och ses flera gånger i veckan – vissa dagar är viktigare än andra. Kanske känner jag så då vi bara har varandra och så har det varit i många år.

  Gillad av 2 personer

  1. Det är ren kärlek du beskriver. Sånt finns och du är ett bevis på det!
   Meningen är att just så önskar väl de flesta att få kunna uppleva, men samhällstakten ökar hysteriskt och för att inte stressa våra avkommor så har iaf jag av”dramatiserat” denna dagen i tanke att de ska kunna avvisa reklamen och inte känna skuld över något som ä. r konstgjort.
   Din rena kärleksyttring är hedervärd! ❤

   Gillad av 1 person

 4. Jag började dagen med att skriva till min dotter i Israel och gav henne ett grattis på sin första Mors dag som mor :). Jag fick ett grattis tillbaka från henne. En stund senare fick jag ett sms från min andra dotter.
  När vi kom hem från båten i kväll så tyckte jag att det kunde sitta på sin plats med en kärleksfullt menad påminnelse till min son, via ett sms. Han har ju helt gått upp i att han flyttat hemifrån för några veckor sedan och har inte många tankar över till mor och far, eller … för honom är vi väl snarare morsan och farsan.
  Han bad om ursäkt och gav mig sin hälsning. Jag är helt nöjd med detta … 🙂

  Nu ett allvarsord … 😉
  Jag har kommenterat, skrivit mail, skrivit meddelande på FB … men får ingen respons från dig :(. Är du bitter på mig 😉

  Älskar dig ändå, gumman … men nog börjar jag att undra om jag dragit ut för länge på ”Hubbo-boken”, så att du inte vill veta av mig längre … hahahaha 😀

  Gillad av 1 person

  1. Hej lilla mor ❤
   Inte alls att du är glömd. Förlåt. När jag läser här och när jag läste mejlet så skulle jag bara…
   Ja, sen är det liksom kört. Jag glömmer. Börjar bli lite orolig faktisk men just nu ikväll har jag gjort mig av med mitt största gissel. Bloggade en kortis om det.
   Älskar dig också. Det är ju långt till jul 😀 Men jag skaaaaa gå in och kommentera mejlet. Vet bara att det var kanon det su skrev. Puss ❤

   Gillad av 1 person

   1. Pust … tack för dessa rader! Nu är allt frid och fröjd igen. Känns genast bättre. Det var nog det att det inte hjälpte var jag skrev någonstans, och sedan såg jag också att andra fick svar på kommentarer, men inte jag. Då blev jag lite extra orolig … hahaha. Visst är man löjlig ibland … 😉
    Nu kan jag jobba vidare med ny energi 😀
    Ta hand om dig!
    Kramisar och pussisar ❤ ❤ ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s