Klockan är morgon

…. och hunden är promenerad, jag har fått smoothie, smörgås och kaffe i mig. Nu kommer beslut om jag ska duscha eller om jag ska ta och försöka städa balkongen. Idag är det inte brännande sol och därför skönt att vara där ute.

Igår kväll blev det en störtdykning ner i sorgehavet igen. Trots att jag hållit igång hela dagen. Varit hos sjukgymnast och träffat dottern över en lunch på stan, besök på pensionsmyndigheten så jag fick hjälp med att fylla i blanketter för bostadsbidrag, ett bankärende.  Oj, var det så mycket? Inte undra på då.

Att skriva upp vad jag gör ska kanske bli något användbart. Tycker hela tiden att jag inte gör ett smack utan bara sitter och glor vid tv, som jag avskyr.

Det här att mista sin livskamrat är verkligen inte det lättaste att komma över. Ordet kamrat i sammanhanget betyder, för mig, att jag mist min allra bästa vän, min kompis, min själsfrände och så mycket mer.

Tomma bås av kor som är borta är sannerligen såååå sant.

*

Av sjukgymnasten fick jag en enda övning med mig hem att göra minst tre gånger per dag. Då blir det fyra sa jag eftersom jag måste hänga upp detta nya på något invant, som Bamsepromenader. Då kan du göra det dubbelt upp sa han, gymnasten, och småflinade över min höga ambition.

Denna enda rörelse ska nu utföras 3 -8ggr/dag under en vecka för att vi ska se om det blir resultat. Utvärdering kallade han det men jag vet jag. Får jag ett papper med mig hem så lägger jag ner, för jag har så svårt med rutiner. Rutin att gå ut med hunden är, i principip, den enda rutin jag har och det är ett frivilligt måste. 

Nu kom jag på en annan rutin. Dottern köpte B12 åt mig. De har jag förstås glömt, fast de stod mitt framför näsan på mig när jag drack morgonkaffet . Hmm.

MOOOOOOOOOOOOOOT balkongen!

4 reaktioner på ”Klockan är morgon

 1. Vännen – bra med en sjukgymnast som kan flina! Öva på, men överansträng dig inte – klart du fixar att lägga den rutinen till promenerandet. Och ät B12 (borde jag också göra) – och sörj den du saknar, du vet att sorgen kommer och låter oss vila en stund och så kommer den igen… Kram

  Gillad av 1 person

 2. Inte underligt om allt tar tid eller rentav kommer av sig, det är fullt tillåtet. Så simma lugnt, även om du dyker ibland!
  En övning klarar du väl, den kanske fungerar! I dina blogginlägg verkar du både envis och ha vilja!
  Vitaminerna från din omtänksamma dotter gör sig bäst i kroppen inte i burken!

  ”Så du fjäril över ängens blomster, inte heller jag vill saknas Dej.” 😉

  Kramiz!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s