Ett roligt möte

På Bamsepromenaden idag så möter jag en granne som jag hade bara för ett år sedan. Han och hans fru bor kvar i det hus som jag flyttade ifrån. Nu bor jag två hus ifrån den gamla adressen så det är inte undra på att de stannar till och hejar och funderar. Jag säger som det är och snart har ryktet spridit sig så de flesta vet vad som hänt. Så har jag förstått, för nu har jag bott här i snart två månader. Känns hemma och bra.

Alltså på promenaden – han kommer springande med det grånande håret flaxande runt öronen. Svettig och glad och stannar och hälsar så trevligt när han ser vem jag är. Önskar mig nästan välkommen hem och säger i samma andetag att det var tråkigt att jag skulle bli ensam så snart efter flytten, men… säger han… ”du får hädanefter se till att du har bäst föredatum på dina män. Titta vad jag gör för att inte frugan ska behöva bli änka i förtid”, fortsätter han och torkar svetten ur pannan.

Han skrattar gott och det gör jag med naturligtvis. Det ligger både värme och empati bakom orden.  Hans handslag är fast och tryggt. En fin man och granne som lubbar vidare uppför backen och jag fortsätter åt mitt håll med Bamse som stretar efter en hynda som förmodligen löper. Nosen står i backen och svansen i vädret.

3 reaktioner på ”Ett roligt möte

  1. Fint att du kan se värmen och omtanken hos dina grannar, ibland är det sådana korta möten som gör dagen.
    Att ha hund är verkligen bra, kan sakna de där spontana korta samtalen som ofta uppstår när man är ute på hundpromenad.
    Min vovve har legat i sin urna sedan 2013 ☹️ Ingen ny i sikte heller. Hundar tar ju också tid och har behov som måste uppfyllas, förhoppningsvis blir det en ny fyrbent vän i framtiden.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s