Manus

Så ger jag mig i kast med att gå in på en sida där man kan beställa/göra egna böcker. Lägger in hela mitt manus och korrigerar så gott jag kan. Ska inte ha någon stor upplaga, men några böcker ska jag ha i min hand för att leverera till den förening där jag tänkte att jag skulle få sälja dritten. En gammal historia som jag har segat med i många år nu. Så innerligt trött på att bara vänta och vet inte längre vad jag väntar på. Vad beror det på denna uppbragthet och denna håglöshet blandat med trötthet och frustration.  Jo, det är att jag inte kan eller behärskar det här med datorn för DET ÄR INTE LÄTT. Sen håller jag på en uppföljare och jag tänker att jag är ju inte riktigt klok. Vad håller jag på med???

Ikväll och hela dagen har varit en risig dag. Sorgehavet är svart. Ingen månstrimma som speglar sig som ett hopp till bättre tider. Ingen liten fiskstjärt som bryter ytan. Jag har och befinner mig i den stora tystnaden. Den där tystnaden som dyker upp efter ett tag när människorna omkring tror att nu har det gått så lång tid så nu är hon nog inte så ledsen längre. Det har ju gått tre månader.

Hoppas natten blir bättre. Tyst och drömlös. Helst.

18 reaktioner på ”Manus

 1. Heja dig! Friskt vågat hälften vunnet 🖒
  Hoppas du får en stjärnklar natt som påminner dig om att du inte är ensam även om det många gånger kan kännas så. Kram 💚

  Gillad av 1 person

  1. Tack … det blev en stjärnklar natt. Kändes riktigt bra när jag vaknade. Ute i friska luften med Bamse, och efter lite inmundigande så magen får sitt, så mår jag riktigt bra. Denna dagen – ett liv, som han sa farbror Melker (vad han nu menade med det) 😉
   Kram på dig och ha en underbar Pingsthelg. Och ut med kameran: Jg har inte hittat min ännu 😦

   Gillad av 1 person

 2. Kära vän … känslohavet är nog tyvärr som det verkliga havet, växlande i sin skönhet och brutalitet. Emellanåt sköljer ”sorgehavet” över en, och det kan blåsa upp snabbt, oväntat och skoningslöst. Däremellan finns alla skiftningar, från lekande och livligt till blankt och stilla med vackert solglitter över ytan. Du är en kännande människa med förmåga att genomleva dem här växlingarna, så det glittrande lyckohavet kommer åter till dig. Då hämtar du styrka inför nästa svarta storm som nog är oundviklig, tyvärr.
  Men om du är lite som jag, vilket jag tror att du är, så har du dina knep att föra båten i hamn. Stormar är alltid jobbiga att ta sig igenom, men när man väl gjort det kommer man starkare ut på andra sidan.

  Vad är det för historia du ska göra bok av?

  Önskar dig en fin helg, med fridfulla nätter och god sömn. Tänker på dig. ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tack kära Lollo. Du och jag är visst lika. Vi har våra knep, var och en på sitt sätt 😉

   Manuset är mina förbenade hemvändare (börjar kalla dem så). Fick bilder i höstas som jag inte förmår mig att använda (inte konsekventa) så då tänker jag göra egen ”obildad” upplaga. Det är sommar nu och den borde ligga på disken ute på det ställe där befolkningen inte har en susning om vad det är men folk utifrån hela världen vet vad det är. Anundshög i Badelunda.

   Försökt med Solentro där det bara är att lägga in manus med hjärtat i halsgropen och sen trycka lite fram och tillbaka för att till slut hamna i kassan där det turligt nog, i går kväll, var stopp på banken. En dryga tusing för tio pocket går väl an men inte är det vad jag önskar.

   Har för lite ”folk” omkring mig som lyssnar in vad jag behöver hjälp med. Kan väl inte konsten att framföra mina behov på rätt sätt, förstås. Kan själv, kommer fram i dagen. Inte krusa nänä. 😉
   Kram på dig och ha en fin pingst.<3 ❤

   Gillad av 1 person

   1. Att du gör något med ditt manus är ändå något. Jag vet ju hur duktig skribent du är, så det är alla tiders att du tar steget.
    När du skickade din första version av ”Hubbo”, som du gjort på Solentro, så testade jag den platsen. Men jag fastande sedan mer för BoD som jag tycket hade bättre och tydligare funktioner. När vi är klara med Hubbo fixar jag det där 😉 Du behöver bara hjälpa till med lite ekonomiskt bidrag som vi delar på … 😀
    Kramis

    Gillad av 1 person

   2. Låter helt fantastiskt. Pengar har jag som gräs – lycksaligt ovetande om den reela tillgången Hahhahaa.. Vi fixar det -ååååååååå vad glad du gör mig ❤

    Gillad av 1 person

 3. Vännen, hoppas ditt sorgehav lät dig sova i natt. Det kommer att svalla och lugna sig även framöver – blir glad åt att du gör något med ditt manus! Var och hur datoriserar du det? Vill också, även om inte heller jag ”kan”… Önskar dig en skön helg, kramar/Margareta

  Gillad av 1 person

 4. Hej Kära Margareta,
  Jodå det känns bra idag. Som tur är har jag för det mesta en god sömn. Det läker. Händer bara någon gång ibland att jag skruvar mig igenom en natt. Det är för hemskt och det är många som har det så. HUga!

  Solentro håller jag på med och gjorde ett försök tidigare med dikter. Blev väl sååå däääär. Men jag tror att både du och jag behöver vända oss till Peter på Vulkan. Få lite handledning på vägen.
  Knepigt det här när vi så gärna vill. Vi skulle själva kunna göra en mindre upplaga på vår gemensamma lilla skapelse. Det känns väldigt annorlunda att hålla ett söndertuggat manus i handen än att sitta vid skärmen.

  Är vi för gamla? Nänänä… eller hur?
  Kram ❤ ❤ Ha en ljuvlig pingst

  Gilla

 5. Men GRATTIS! Du är på väg att göra slag i saken med din bok, och en uppföljare! Hur otroligt är inte det? Klart värt att fira tycker jag.
  Sorg är verkligen som att befinns sig på ett hav ❤️

  Gillad av 1 person

 6. TAck Marie.
  Undrar om det finns någon som skrivit om sorgehavet och gjort en bok om det…Jag vet att det finns många som skrivit om sorg, men om de har använt just ”Sorgehavet” som rubrik? Det undrar jag. Kan ta och googla på det. För DET kan jag 😉 Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s