Om att veta hut eller missförstånd över huvud taget

 

Läste just ett inlägg om detta fenomen och då erinrade jag mig några väl valda ord som någon sade. Det var så här…

En gång lyssnade jag på en sommarpratare, tror jag det var. Han var präst kommer jag ihåg. Han hade ett väldigt bra förslag när han någon gång blev attackerad, både i ord och handling.

Det var så att han en gång höll på att bli överfallen av några grabbar och han tog det lugnt och sa: Jag hör vad ni säger men… och så delgav han dem sin åsikt om följderna som skulle bli ett inte så gott eftermäle för dem. Det slutade lyckligt efter en del småprat och grabbarna lomade iväg i oförättat ärende. Mobilen som de ville ha blev liksom bortglömd. Nu var han präst och hade naturligtvis ett stort vokabulär och ett inre lugn som kanske hjälpte honom. Vad vet jag.

Men att just börja en motargumentation med ett ”men”, har jag också provat. ”Jag förstår kanske vad du menar m-e-n jag menar så här…” liksom. Eller: Jag hör vad du säger men… Ge efter vid första attacken så kommer anfallaren av sig en aning.

En gång i tiden var jag med på en sajt som hade mer diskussion än vad en blogg är. Då framförde jag min åsikt i ett mycket brännande ämne. Då hjälpte det inte med några men, och jag lade ner omedelbart istället. Ibland kan glöden vara så heta att de bränns.

 

3 reaktioner på ”Om att veta hut eller missförstånd över huvud taget

    1. Jag har ingen aning. Detta var säkert på 90-talet, eller kanske början av 2000-talet för jag har för mig att jag befann mig i mitt kök när jag bodde på en annan plats. Hur som haver så är det bra med människor som har det där lugnet inom sig och som vet vad de ska säga och vara i pressade situationer. Tänker lite på detta när jag går ut med Bamse sent om kvällarna. Här finns mycket skumt runtomkring i den stadsdel jag bor i nu. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s