Balans i hönsgården

Att vara så många i lägenheten kräver balans. Strulan är en sådan som gärna sitter vid datorn och skriver strunt om hon inte glor på Tvn.

Solan får sina ryck och träter på både Strulan och Bergalott om vad de borde ta itu med. Hon känner att det inte faller i god jord men lite hjälper det.

Bergalott själv har jämt göra att skapa sämja mellan de två och får nästan huvudvärk på kuppen.

Bamse trivs, för han får sina dagliga promenader och utflykter tillsammans med alla tre vimshönorna. Den ena vill hit och den andra vill dit och Bergalott håller i ratten.

Vi har en kvinna i huset bredvid som har försvunnit. Härom dan låg det ett papper i brevlådan (ja, i alla brevlådor förmodligen) om att höra av sig till polisen om någon sett henne och ett referensnummer hänvisades det till. Med vänliga hälsningar Polismyndigheten, stod det under och det är klart, är de så trevliga så ska de väl få ett svar.

Bergalott vet vem det är och kan berätta att kvinnan är väldigt nerknarkad och har en s.k. fästman som dragit in henne i fördärvet. Den borde synas i sömmarna för han sålde även till ungdomar som stod nedanför balkongen och skrek om nätterna ”Kalle. Öppna för fan”. Bergalott bodde i det huset då, förra året, innan hon drog iväg ut på landet en sväng. Nu är hon åter på platsen men har förstås inte sett röken av kvinnan i fråga. Det betyder att försvinnandet är ett faktum sedan drygt en månad.

Diskussionen går på högvarv i ärendet, både grannar emellan och här i lägenheten. Strulan rycker på axlarna och tycker att det är självsanering men Solan är mer human och tänker lite djupare. De ryker ihop ordentligt så Bergalott får gå emellan. De har nu samsats om att det faktiskt är en människa som har  barn, iofs vuxna, som sörjer henne och att knark och annat skit skulle raderas från jordens yta. Varenda individ börjar livet med förväntningar på något gott. Tragiskt när det går åt pipan.

Bergalott berättar att hon på förra stället sett ungdomar blänga under lugg, tatuerade, skitiga och med kläderna i trasor hängande på de magra kropparna. Knarkhandeln kunde bedrivas även i tvättstugan så de kom undan kamerorna som hyresvärden installerade med polisens medgivande.

Men nu ska alla iväg till en skolavslutning. Presenten är klar och nu ska bara fruntimren göra sig i ordning, tänker Bamse, som otåligt väntar på utflykten där han ska få träffa Molly och en hel hög med pyttesmå kycklingar. Hemkomna till stället för några dagar sedan och fortfarande trängs under en värmelampa. Bamse är helt övertygad om att det blir en härlig upplevelse för de  tre vimsiga hönorna han numera bor ihop med. 

4 reaktioner på ”Balans i hönsgården

 1. Förstår att det blir trångt ibland, med tre viljestarka damer… Sorglig historia med den försvunna grannen, det är en verklighet som jag haft väldigt liten kontakt med – fanns förstås i Sumpan, men jag såg det nog inte… Kramar och en fin skolavslutning önskar jag er alla – ha det gott!

  Gillad av 1 person

  1. Tack.
   Ja nu är jag hemma igen och det känns att ligga utefter E18 en fredag eftermiddag. Fick lasagne med mig hem som jag ska gå en trappa upp och dela med vännen som inte orkade följa med.
   Kram på dig med ❤

   Gillad av 1 person

 2. Dessa förb.. droger, nu börjar de bli legala inom eu, det var nåt land.
  Det är ju lättare så, att bara låta gå när man inte rår på.
  Skadorna eländet ger hjärnan repareras aldrig så att legalisera gräsrökat som leder till djupare droger och brottslighet, DET KAN ALDRIG BLI OKEJ!
  Förlåt, nu skrek jag i din blogg, förlåt, det hjälper ju inte… Kan ändå inte begripa, när de samtidigt gnällde på svenska snusets farlighet, bah!

  Men skolavslutning hurrar vi för, det är finfint det. Snart kommer säkert sommaren också.

  Råd om försiktighet när man går ut gäller snart alla områden, överallt. Det är uselt.
  Så, var rädd om Er, hela gänget 😉
  Kramiz

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s