70 år idag

Så är det ett faktum. Min levnad är 70 år. Den här dagen är inledd med en lugn morgon fast jag bävat länge över den. Den skulle ju börja med morgonkaffe under de blommande äppelträden tillsamman med den jag älskade. Han som under ett halvt år kom mig att förstå vad det ville säga att riktigt älska.

Nu är jag ensam. Riktigt ensam, och det är bra konstigt att det går. Men den ensamma vandringen hade förstås sitt berättigande. Jag lärde mig leva så. Mestadels av mitt liv.

Från nattens kompakta dimma utanför fönstren så är den här förmiddagen klar och solig. Det är min dag. Blir hämtad av dottern och får tillbringa dagen tillsammans med hela min familj. Kan inte önska mig något finare.

Sinnet mitt är fortfarande i full funktion. Jag vill framåt och det är ett gott tecken. Det s.k. Ki, om det nu är japanska eller kinesiska. Vi har väl kanske inte något ord för det annat än framåtsträvan? Vad vet jag. Vi lånar av andra språk men jag värjer mig lite mot det för t.ex ordet ”go” och ”okey” är andefattigt i mina ögon/öron, men förstås väldigt användbart. Men jag har ju ingen anledning att hejda det som inte hejdas kan. Jag har levt ett liv – ett tufft liv med många sorger och mycken gråt. Ändå betraktas jag som en glad och positiv människa. Det betyder väl att jag ändå har kämpat mig igenom de tuffa delarna med psyket i behåll.

Klapper mig själv på axeln denna min 70 åriga morgon.

 

Bra gjort tjejen. Det är långt kvar till 100

12 reaktioner på ”70 år idag

 1. Kära vännen min – du har samma födelsedag som min sonson Albin – med sådär femtio år emellan… Må din dag bli fin, och ditt fortsatta liv gott, också utan den du älskade. Du har kraften, eller vad den nu ska kallas, den där överlevnadsförmågan också när livet ter sig som svartast. Det har du visat dig själv och världen många gånger om – kramar dig på avstånd, hoppas vi ses snart!

  Skickades från E-post för Windows 10

  Från: bergalott Skickat: den 11 juni 2017 09:51 Till: margaretaborjesson@telia.com Ämne: [New post] 70 år idag

  bergalott posted: ”Så är det ett faktum. Min levnad är 70 år. Den här dagen är inledd med en lugn morgon fast jag bävat länge över den. Den skulle ju börja med morgonkaffe under de blommande äppelträden tillsamman med den jag älskade. Han som under ett halvt år kom mig att ”

  Gillad av 1 person

 2. Lyckönskningar med födelsedagen och god fortsättning långt in i framtiden!
  Du är speciell och kan klappa dig på axeln, varje dag!

  Gillad av 1 person

 3. Åh! Grattis i efterskott! Att trots mycket sorg och motgång kunna se det positiva är en egenskap som imponerar på mig. Hörde en som sa ”den som fokuserar på mörkret irrar snart bara i mörker, medan den som stirrar stint på strimman av ljus alltid vet i vilken riktning hon ska gå” och det stämmer verkligen.
  Själv har jag nyss fyllt 40, vi är de jämna talens kvinnor i år, lite av milstolpar ändå där det är läge att summera och planera. Jag önskar att jag också får bli 70, och gärna lite till. Den som lever får se… ❤

  Gillad av 1 person

   1. Haha, när folk dör som flugor runt en före 70-årsstrecket är det inte så självklart, men okej – jag SKA bli 70 och lite till 😄 Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s