Strulan känner ingenting idag.

 

Vankar fram och tillbaka mellan balkongen och lägenheten. Håglös är hon och inte hjälper det att solen skiner. Underlig människa jag är, tänker hon. Har så mycket att vara tacksam över. Har så mycket roligt jag kan göra. Solan är inte hemma och kan muntra upp henne. Annars brukar det vara medicin nog.

Igår tog hon sig ner till jordlotten. Den hon har utlånad denna säsong, till rara människor som också är med i styrelsen. Den måste finnas en styrelse, enligt och med stadgar från kommunen. Strulan fattade penna och papper och tog sig dit eftersom hon är sekreterare.

Men det är inte lätt att vara styrelse för flertalet av odlarna, och det är ett hundratal, talar och läser inte svenska. Det innebär att de fått för sig att skräp, det kan man slänga lite hur som helst. Nu finns ett sopberg att ta reda på och vem ska göra det. De oinvigda, de som inte bryr sig att läsa och förstå stadgar och ordningsföreskrifter tror att det är styrelsen uppgift. Det är det ju inte och Strulan känner att hon nått vägs ände i den här frågan.

Nu ska Strulan försöka fippla in en bild på sopberget här, men lyckas hon inte så får alla fantisera om en hög som fyller en jättecontainer.  Nä! Det går ta mig f… inte.

I övrigt så ska dagen handla om hundar. Passning av ett litet yrväder som heter Svante. Lika stor som Bamse men oj, han blir alldeles slut han. Hinner inte med i svängarna. Strulan får jämt göra tills i morgon då virvelvinden ska hem igen.

Kanske Solan dyker upp som en sol i morgonstund som har guld i mund.

Till och med Strulan inser att hon gnäller över sin håglöshet. Men varför heter hon Strulan annars, tro? Hon ska kunna komma till tals. Det räcker med en dåre i huset som kvittrar som en lärka.. hrmpf.. muttrar Strulan och inser att hon kan passa på att ladda batterierna till kl 12 då Svante blåser in. Swisssssssss…..

 

 

2 reaktioner på ”Strulan känner ingenting idag.

 1. Kära Strulan, ett helt sopberg dessutom – det gör ingen glad! Hoppas höften fortfarande är bra, hoppas Svante och Solan med gemensamma krafter ger dig lite av sin livsglädje – du vet ju med huvudet hur det känns, även om det inte gör så just nu. Massor av kramar, låt inte Svante ta kål på varken Bamse eller dig!

  Gillad av 1 person

 2. Hoppas de fyrbenta vännerna piggat upp Strulan lite under dagen.
  — Du vet väl att de snabbaste hundarna finns i Sahara? Jo, för där är så långt mellan träden… 😀

  Sopberg är ingen fröjd, men synd ändå att du inte får till det med bildinläggen. Prova på youtube efter hjälp. Förstod själv ingenting på wordpress, och valde bloggo som både är lätthanterligt och reklamfritt. 😉
  Kramiz

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s