Tomt i skåp – Gaddar – Bok

Igår fick Strulan ta semester. Solan packade hennes väska och ombesörjde transporten till en kurs för dryga pessimister. Sedan släpade hon med den numera ”lite” havererade Bergalott till Naprapaten och kunde konstatera att ordningen därefter blev återställd. Frid och fröjd i kojan.

Väl hemma kunde Solan helt krasst konstatera att kylskåpet gapade tomt. Iväg till affären och handlade inför den stundande helgen. Svettig men glad bökade hon sig upp genom hissen med alla kassarna. Satte på en kastrull för att koka två paket med ben till Bamse som börjat magra betänkligt. Han höll på hela natten och gnagde, så i morse blev Solan tvungen att undersöka munnen på honom för att se om han hade några tänder kvar. Veterinären, här om sistens, ville ju dra ut en hel radda. Hon hade himlat med ögonen och påstod att den lille hunden hade såååå ont i bissingarna. Skitprat! De är bara ute efter pengar och Bamse har inte tappat en enda gadd.

Nu något annat trevligt. Vikingaboken ligger i tryck. Nu om några dagar kommer den allra första provupplagan hem för förevisning/läsning och uttalande om den kan lanseras på Anundshög ( http://www.anundshog.se/ ) Bara ligga där som ett komplement till övrig information om den historiska platsen. En liten udda historia om hur människorna kom dit en gång i världen på 600-talet. Helt galet egentligen, tycker Solan som inte fattar att den skrivits över huvud taget, och varför. Men hon säger inget, för då kanske den där Bergalott får ont någon annanstans. Vem vet? Krämpor kan vara uppkomna ur psyket, har Solan hört.

Boken har inga illustrationer men Solan har en förvissning om att det dyker upp någon som vill göra det i kommande upplagor. De bilder som blev gjorda av en bildlärare i Sala, är inte konsekventa med berättelsen. Många bilder i början – sen stora glapp och en del är kraftigt tecknade i svart och somliga är mer skissade. Killen är suverän men Solan ser på Bergalott att hon har en stor rynka i pannan när hon bläddrar sig igenom bunten. Det är ett bekymmer när jag inte själv kan, mumlar hon och Solan skyndar sig att fråga om hon ska ha mera kaffe. Då försvinner rynkan och bunten av illustrationer åker in i sin mapp igen.

Så… kaffe!

9 reaktioner på ”Tomt i skåp – Gaddar – Bok

 1. Skrev nyss, och hejaropade! Så lyckades jag ta bort orden – men jag är glad åt din bok! Bra illustrationer ska det vara, inte som de du beskrev… Glad också åt din naprapat, hoppas verkan av behandlingarna håller i sig – ha nu en skön midsommar, själv är jag på rymmen hemma hos mig med katten – Vimsan går inte ihop med sonens hund… Och jag tycker det är skönt att slippa allt ståhej när sex personer till ska rymmas i huset, plus grannar och grannars barn etc. Kramar

  Gillad av 1 person

 2. Åh, vad härligt … och så spännande. Ja, kanske inte allt som du skriver här, men du vet nog vad jag menar. 😀
  Håller tummarna för din vikingabok (Samtidigt tänker jag att du nog absolut skulle kunna illustrera själv. Det där är bara något som du fått för dig)

  Glad midsommar, kära vän!

  Kramisar ❤

  Gillad av 1 person

  1. Glad midsommar på dig också ❤
   Jasså, du tror att jag skulle klara av att illustrera själv. Jadå, om det vore blommor och landskap, men människor… hahahhaa… jag skulle inte få dem lika från bild till bild och jag skulle få dem att se ut som seriefigurer. Har en benägenhet att göra kroppar för små i förhållande till huvudet. Rätt kul iofs, men förkastligt i det här dramat. Får skriva en roligbok i novellform så att det kan bli en rolig gubbe i varje.
   Faaaaaaaaaasen… det blev ju en ny bokidé. Så där ja. Bevisat att det lönar sig att ha kreativt tänkande människor omkring sig. Hehehheh… tackar!
   Kraaaaaaaaaaaaaaam

   Gillad av 1 person

   1. Hahahaha … varsågod 😀
    Vet du, jag tror att du låser dig vid din egen uppfattning av hur din text ska illustreras. Öva på att skissa människor otydligt, då behöver du inte jobba på att dem ska se lika ut på varje bild …
    Det här är råd jag vill ge mig själv också, men här handlar det nog mycket om tidsbrist (eller försöker jag bara hitta något att skylla på?)
    Du kan A-Lott … det vet jag … 😉
    Och den där nya bokidén tror jag skulle var något perfekt för dig, för du har en sanslöst härlig humor och stort mått av ironi … Ett perfekt boktema för dig 😀
    Kramis

    Gillad av 1 person

   2. Tack Lollo ❤
    Jag tog och läste igenom några av mina gamla kortnoveller. Då, från den produktiva och gladare tiden hittade jag en som jag inte alls kom ihåg. När jag kom till slutordet blev jag så paff så jag skrattade högt. En klurig och riktigt bra kortnovell. Tänkte att så där ska jag skriva. Snudd på kåserande men ändå inte. Mera direkt på, så att säga.
    Det är nästan så det kliar i fingrarna efter kolet och ritblocket 😀
    Kraaaaaaaaaaaaaaaam ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s