Kameran funnen

 

Hipp och hurra. Nu äntligen. Vad jag har letat och gett upp och letat. Men nu så kan jag ta bilder igen. Tänk att det ska vara så märkvärdigt. Det har ju gått bra tidigare i livet utan denna finess, men under åren med detta förevigande så har det blivit ett behov.

Just nu är jag inspirerad av en god vän En vän som jag aldrig träffat men som genom spacen ger inspiration och kraft. Sitter just nu och gör kolteckningar för att försöka illustrera min egen bok. Med kameran kan jag skicka över några bilder och be om ett omdöme. Jag vet att jag får konstruktiv kritik så jag är inte nervös över det. Hon kan så mycket bättre och har ”ögat” som jag aldrig haft just. Inte när det gäller att rita av människor. Men med kolet… hahaha suddigt och dant och detaljerna försvinner.

Annars så här i midsommartid? Kallt ute – och blött. Bamse blir våt om tassarna men har inga bekymmer om det. Inte jag heller. Midsommaren blev hos de flesta bra. Det vet jag. Hade dottern med fästman här igår, på lunch. Det var roligt för då fick jag åbäka mig lite med att handla hem käk och tillaga det också. Tänk att det ska vara så. Så idag har jag kylskåpet fullt. Räcker hela veckan ut.

Kvällen tillbringades en trappa upp hos min goa vän. Vi smygbörjade med hennes födelsedag som infaller idag. Var över till affären och köpte henne en blomruska och jordgubbar. Det vet jag att hon missat till sitt rulltårtebak nu på förmiddagen. Så nu blir det kalas där. Själv ska jag ner i tvättstugan kl sju. Ett ständigt återkommande bekymmer. Bokar inte förrns det är totalstopp på lediga tider. Nu är jag nere på sista rena byxorna så det blir storbyk.

Det är bra att jag har projekt. Det gör mig glad och dystra tankar får inte plats. De överrumplar mig lite då och då, men jag håller emot. Har t.o.m. spikat upp ett par tavlor till. Var ut till golfklubben och inspekterade upphängningen av mina bästa alster och de fick sitta kvar. Får spara en vägg för att sätta upp där i höst när jag tänker ta hem dem definitivt.

Ibland kommer tankar på den egna existensen. Om vem jag är och vad jag har här att göra. Kommer fram till att jag ska knalla runt och njuta så mycket jag kan. Det har jag gjort och tänker fortsätta med, men… miljön… den gör mig sorgsen. Såg på en youtube-snutt när jag var in några minuter på facebook. En val – och vad den hade i magen. Jag klarar inte av facebook längre. Den innehåller fruktansvärd delad information och den andra ytterligheten åt det andra hållet är ytlig och ofta banal.  Ytterst få skriver ur hjärtat. Ytters få vågar säga sin mening. Men… facebook behövs. Nä, nu slutar jag med babblet. Det angår mig inte.

Fortsatt trevlig midsommar! 😀 

6 reaktioner på ”Kameran funnen

  1. Men vad roligt! Med vindtiriga ögon som lusläser. Men oj, 200 sidor TILL? Det är bättre med mina små romaner för den som är på ingång är bara på 157 – hela rasket Hahhahahaa… Puss på´re ❤

   Gilla

   1. Måste ju tillägga att de där 157 sidorna har Du Margareta hjälp mig med. Det ska alla veta. Jag har skrivit ditt namn att du är lektör.

    Gilla

 1. Så bra att kameran kom till rätta. Även om man inte alltid haft sådan leksaker så har ju fotograferingen och förevigandet ändå varit med rätt länge … historiskt sett.
  Facebook ja! Håller med dig om att det sprids enormt mycket där som jag inte alls vill se, och jag sållar väldigt hårt i flödet. Låter mig inte styras av det, men kan ändå se dem få fördelar det är med ett flöde som ger snabb kontakt och information. Men dem flesta aviseringar som sprids stänger jag av. Vill inte se det …
  Men det finns ju en del kuldelningar också, som gör att man får skratta en stund … 😉
  Kramis

  Gillad av 1 person

  1. Jag råkade få se en snutt och jag kom alldeles av mig. Har grunnat och funderat och känt mig vissen i flera dagar nu. Så jag ska alldeles nu lägga in den här. En dikt på eget vis om miljön.
   Kram ❤

   Gillad av 1 person

   1. Man ska inte utsätta sig för sådant som drar ner en i mörker … Kanske en dikt kan få dig i balans igen …
    Kram ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s