Vem suger ut vem?

Frågan ställer jag mig eftersom jag har fått ett såååå trevligt kuvert per post idag. Där står med glada röda bokstäver GRATTIS! Här kommer återbäringsbeskedet från din OK förening och massor av fina sommarerbjudanden.

Jaha ja, vet sedan tidigare år att det inte är vare sig bu eller bä i dessa besked och mycket riktigt. Den summa som jag har handlat drivmedel för under det här fösta halvåret, är på 6 837 och återbäringen är hela 92,23. Nu ska jag kanske tanka för lika mycket till under den andra halvan och till jul får jag återbäring igen. Ojojoj vad slantar det blir – sisådär en 180 kronor till jul. Jösses!

Och på baksidan står det att jag tillsammans med 740 000 andra medlemmar äger halva OK och att vi alla får dela på överskottet från det gångna året. Helleduttanemej… fantastiskt.

Sedan tycker brevet att jag ska gå in på deras hemsida och läsa verksamhetsberättelsen om hur fantastisk hela OK-koncernen är med sina satsningar, bl.a på ett företag som erbjuder smarta och snygga laddlösningar till bilar. Hmmm…

Jag säger inget mer om detta för jag tycker att hela skiten är urlarvig och jag är ännu larvigare som inte går ur den här föreningen. Har varit medlem sedan 80-talet och har på mina tankningar genom åren fått ihop ett jättekapital på 1 259,55. Störtlöjligt. Ponera att jag ALDRIG rört kapitalet.

Så, sensmoralen. Arbetaren säger att det är bra för det ger jobb. Välfärden ska ständigt framåt. Den som inget jobb har säger att det är lurendrejeri och kapitalsvineri. Hur j…la dum får jag vara. GÅ UUUUUUR! Investera de där slantarna på något annat. Köp hem en fläsklägg och gör rotmos, kaffe och lite grädde och varför inte festa till det med lite glass också, så kan jag åtminstone ÄTA upp pengarna.

2 reaktioner på ”Vem suger ut vem?

  1. Var medlem i konsum i många år – men gick ur för några år sedan då jag inte tyckte det gav ett skit. Särskilt inte sedan konsumbutiken här blev konsumextra och extra visade sig stå för extravärdelös… Nu handlar jag det mesta på hemköp som jag har krypavstånd till, där är jag medlem och får faktiskt tillbaka en hygglig slant med jämna mellanrum. Trevligt. Tankar gör jag på statoil och är även där medlem – där får man rabatt på varje tankad liter direkt numera. Praktiskt det också 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s