Det rör på sig

 

Strulan är hemma igen men sitter mest i ett hörn och läser eller ligger på soffan och glor på tv. Solan har fått händerna fulla med uppgifter från illustratör och sättaren Lollo nere i Norrköping. Det är den där Hubbo-boken som nu är på väg att förverkligas. Så himla kul.

Solan har dessutom fått för sig att hon ska klippa håret och se över persedlarna hon har liggandes på både stolar och inne i garderober. Solan kan inte tacka nej när någon erbjuder henne kläder. Vet i fan varför. Hon behöver ju inget mer, men har svårt att säga ifrån. Iofs så knallar hon omkring med en ganska tuff skjortblus som är varm i de här ”sommar”-dagarna.

Solan har även läst igenom vikingaboken som hon beställde några provexemplar av. Strulan skrattade rått när boken fylldes av postit-lappar på hart när var och varannan sida. Men Solan bryr sig inte och säger att det var bra att ta hem provexemplar så hon slipper sitta och skrolla på datorn och inte veta vilken sida i bokuslingen felen hamnar på.

Dottern i familjen uppmanade att inhandla en ny dator och det räknades ut att den befintliga har över tio år på nacken. ”Herreguuud – den kan ju rasa ihop vilken minut som helst”, tjoade hon när hon var här. Nu ska det bara bestämmas när och var den ska inhandlas. Fast t.o.m. Solan ser bekymrad ut. Lära sig något nytt nu? Visserligen är operativsystemen så uråldriga så det inte ens går att skaffa ett bank-id, men ändåååå…

Skrivretreat i september…. åååååå… det ska bli roligt. Det, om det blir av, ska bli så himla kul. Få komma iväg och vara bland likasinnade. Få till någonting som kan bli en tillgång i framtida skrivande.

Att få komma iväg upp mot Höga Kusten och Ångermanälven i september är oslagbart vad gäller färgprakt, om frosten nyper till lite så att det blir den där härligt vackra färgkaskaden som tar andan ur vilken människa som helst. Alla i hushållet håller tummarna. Även Strulan gör det och ler faktiskt lite grann. (Hon tar för givet att hon får pusta ut och ta lite ledigt en vecka).

🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s