Brist mitt hjärta

 

Längtan är den största boven. Längtan efter det som var – kunde blivit. Åren som återstår – vad gör jag med dem?

Vankar fram och tillbak i mitt nya hem. Frågar mig – vad gör jag här? Är det här jag ska vanka omkring bland prylar och sådant jag inte längre har någon glädje av. Korten som ligger i dator och mobil. Vad göra med dem. Gråta? Ja! Längtan ut med dig. Se dig sitta förnöjt vid ratten. Stanna och fika/äta och bara vara tillsammans. Se hur du snickrade på projekt som ständig var på gång. Idogt och med tillfredställelse. Njuta av varandras sällskap. Inga ord behövdes. Vi tänkte i samma banor. Innerligheten som jag saknar sååååå.

Ständigt i åtta år sökte du mitt sällskap. Särbo/Turbo/Närbo/Kärbo/Sambo. Och så gifte vi oss och så flyttade vi ihop för att leva de sista åren. Så går du och dör. Bara efter dryga halvåret. Vad var meningen? Nu får du inte vara med på utgivningen av den bok du var med och satte dina rättelser i. Ditt engagemang saknar jag över det jag höll på med. Alltid beredd att stötta när det gällde min målning. Snickrade ställningar vid utställningarna och ständigt närvarande. Du var alltid vid min sida när jag hade något på gång. Som trädgårdslandet jag grävde upp i din/vår trädgård i höstas. Fast du var orkeslös försökte du hjälpa till. Du var mer orkeslös än vad mina ögon då ville erkänna.

Det är ensamt ska du veta. Din närvaro fattas mig. Ditt lugn och din värme. Saknaden när du såg på mig. Alltid kärleksfullt. Jag såg det – uppskattade det och ville ge tillbaka. Räckte det till? Jag vet inte.

Nu ska jag bara tänka på det trevliga som var. Men det är ju det jag gråter över. Att aldrig få tillbaka ett stänk av dåtid. Bara framåtsträvan till något nytt. Jag vet inte vad. Det känns som ett tomt hål som jag har ena foten över. Redo att rasa ner i. Några håller mig ännu i handen. De vill ha mig kvar och försöker på alla vis visa att jag finns. Att jag betyder något för dem. Den ena vill att vi ska göra utflykter och den andra vill att vi lagar mat ihop. Det är snällt och samtalen med dig och din närvaro finns bara på ett ark. Framknackade på en dator och förevigande av svarta bokstäver. In på en blogg för att någon ska höra min gråt som jag borde behålla anonymt. Inte lasta och lägga bördor på någon annan. Det är inte meningen. Jag har mitt liv och alla andra har sitt.

Jag har två alter ego men ibland måste jag själv få skriva direkt ur hjärtat. Idag är en sådan dag.

3 reaktioner på ”Brist mitt hjärta

 1. Delad glädje, dubbel glädje. Men glöm inte att delad sorg gör sorgen lite lättare! Det här är din blogg – ditt utrymme i etern. Här får du skriva precis vad som finns i hjärtat och vill ut. Den som inte vill ”höra” på det behöver helt enkelt inte läsa. Inte bry sig. Basta! Gråta, minnas, skratta, sörja, sakna och drömma om det som var, måste man få göra när man mist sin älskade. Och man måste få lov att ge uttryck för det för annars blir man tossig. Var rädd om dig vännen och fortsätt skriv om vad helst du känner för ❤

  Gillad av 1 person

 2. Åh, kära vännen! Så väl du beskriver den saknad och tomhet som måste finnas där. Man kommer inte undan efter en förlust …
  Det knöt sig i mitt bröst, och det är också som det måste få vara. Vi måste kunna dela sorger och glädjeämnen, och känna med varandra … för vad är annars livet värt?
  Tänk inte att du belastar, utan var stolt över att du vågar dela sådant här som kanske inte alla klarar att göra på ditt fantastiska sätt. Inte alla har ord att använda och inte alla tillåter sig att känna heller.
  Det gör ont … men tänk om du inte kände något alls? Tänk om du gick genom livet utan känslor av vare sig det ena eller andra slaget. Det är inte ett liv jag skulle välja,

  Visst kan man hamna i mörka hål som man knappt vet om man ska ta sig levande upp ur. Och i dem mörkaste stunderna önskar man naturligtvis att smärtan inte fanns.
  Men med erfarenhet vet man också att mörkret inte består i alla evighet.

  Tänker på dig ❤ ❤ ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s