Skriva nytt innan det hinner svalna.

 

Känner att det brådskar med att hitta en ny infallsvinkel på en bok till. En är ute i handeln och en på gång och den tredje ska få sig en omgång under hösten. Men mitt upp i alltihop så vill jag skriva nytt. Velar mellan att ta tag i glädjen eller om jag ska ta något mittemellan. För den rena sorgen och tragedin vill jag inte vara i närheten av. Mitt liv har varit alldels för mycket åt det hållet och gör jag inte som jag instinktivt känner, så rasar säkert mina författardrömmar. Tänk om jag skulle skriva mina memoarer. Fy tusan, stackars mina barn som ska läsa. Det räcker så bra med det de redan vet. Intensiteten i sorg hinner de säkerligen själva uppleva ändå.

De där två alter-egona jag skaffade mig är faktiskt en infallsvinkel där det går att fånga något som är både roande och meningsfullt. Kontrasterna dras ju till varandra och det är väl det som är meningen. Konflikter för en story framåt för det måste även till en lösning innan det blir slut.

Ja, inte vet jag varifrån det här kommer men jag litar på min inre röst. Jag är inte nollad ännu och har ännu mycket roligt att se fram emot. De där dagarna med sorg går över och hela tiden är det det goda och det vänliga och det glädjefyllda som ger livet framåtsträvan. Intill sista andetaget.

Mina alteregon har haft rena slagsmålet här hemma idag. Här ser ut så jag tror att den ena gått bärsärk och den andra sitter på balkongen och tar sig en funderare. Ska gå ut till henne och delge henne mina tankar. Hon får inte flytta härifrån än. Det måste jag se till, och hoppas att hon Solan, tar emot en kopp kaffe fast det är sent.

2 reaktioner på ”Skriva nytt innan det hinner svalna.

    1. Ja, jag håller på att träna på det. Det är knepigt att övergå till annan form. Jag har försökt börja en story i tredje person och med berättarröst, men rätt var det är så sitter jag och skriver i presens. Det var ju nästan bannlyst under många år men nu om dan så är det tillåtet. Ja, rent av att det går att blanda lite hur som helst. Det läste jag någonstans på en skrivarsajt.
      Hepp och kram ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s