Två ljus brinner…

 

… i sina behållare på balkongen. Över Mälarens vatten ligger fullmånen och det skymmer. En aning av lila i öster och vinden från söder. Ljummen och stilla.

I år kallas det inte Big Power Meet utan har bytt namn till Summer Meet. Ifrån att ha varit en av världens största samlingar varje år av gamla (oftast) amerikanska vrålåk från 30-50-talet, så har den nu decimerats och är uppdelad. Den gamla ligger nu i Lidköping och den nya i Västerås.

Jag mediterar och hör musiken och uppträdandet från flygplatsen där de flesta campar och har sitt natthärbärge.

Jag ler. Åt ungdomen och de nya generationerna som gläds en kväll som denna. De har fått visa upp sina fina bilar på cruising genom staden och förmodligen både stolta och fulla vid det här laget. Kromen välpolerad och alla de rysliga ekipagen som förr samlades som flugor i kölvattnen efter de verkliga troféerna lyser med sin frånvaro. Fylla och slagsmål och ekivokt uppträdande är förmodligen i Lidköping. Tack och lov suckar säkert många i Västerås för det var ett otyg. De som klagade och gnällde var förstås en del av publiken som kantade gatorna, men vem var det som skräpade ner mest? Hahhaaha… just det… publiken.

Ikväll är jag nöjd och lugn. Har varit till sonen som hjälpt mig att scanna och photoshopat (eller vad det heter) mina kolteckningar som nu finns på ett USB-minne. Det kan jag hantera.

Det är en fin pojke jag har som vill hjälpa till. Nu kan jag försöka lägga in både bild och text på den gamla boken från Vendel/Vikingatid. Undrar just hur länge den har legat i byrålådan. Men nu har jag blodad tand.

På måndag får jag för första gången hålla i den bok som redan ligger ute i näthandeln. Med 17 års boende på orten, som den boken handlar om, så har jag liksom en saga att berätta. Från den gamla ”goda” tiden. Mycket av de människor jag mötte inom hemtjänsten berättade. Ett rikt stadsarkiv fanns till hands, men framför allt mycket fantasi.

Men nu är nu och ljusen brinner sakta ner och det är dags för sömn.

En reaktion på ”Två ljus brinner…

  1. Hoppas du får sova. Här gör en granne tvärs över gården sitt bästa för att hålla grannarna vakna. Fyllefest. Karln brukade störa somrarna igenom förr men har varit lugn i två år. Ett bedrägligt lugn tydligen…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s