Visst har det hänt nåt?

I måndags härjade Strulan som en demon och hon blev mot natten utvisad till mörkret där utanför när Solan fick nog, så på morgonen efter blev det full rulle och ett strålande sommarväder. Ner på stan och kontaktade och överlämnade böcker till två tidningar och råkade på ena stället stöta ihop med en gammal arbetskamrat sedan många herrans år. Det blev en glad pratstund inne på hennes kontor och det beslutades om att de skulle återknyta kontakten och ta vid där de slutade. De två gick på yoga tillsammans och detta ska de nu ta upp igen till hösten. Solan är fullt medveten om att det behövs, för trots att hon försöker så blir det aldrig någon kontinuitet i de akrobatiska eller de meditativa övningarna.

Idag är dags att ta tag i mönsteruttagning till den lovade medeltidsklänningen som Bergalotts lilla släkting ska ha på sig vid Medeltidsdagarna i Arboga. Den lilla är nu stor och har genom åren alltid varit med om detta, och i år ska hon få vara med om att tillverka sin egen dräkt. Tyget är inhandlat sedan ett par veckor och ligger på soffkarmen och bara väntar. Flickan väntar säkert hon också och vill antagligen få ett besked om att få provas och mätas i den lakanssydda klänningen som först ska tråcklas ihop av Solan och hennes granne, som är väldigt händig med detta göromål.

Tja, hela morgonen och förmiddagen har gått åt till att renskriva och korrekturläsa ett annat manus. Det värsta är att på datorn ser det snyggt ut men med erfarenhet vet hon, Bergalott, att det ser helt annorlunda ut när det går i press. Svårigheten är att ”sätta” och få det rätt. Solan står bredvid och försöker muntra upp henne men nu verkar hon ha stängt ner för den här dagen.

Både Vulkan.se och Solentro.se har verktyg så att det ska gå att göra egna böcker. Den första har numera ett verktyg som ingen fan begriper och den andra blir åt helskotta för dyr, muttrar Bergalott, men Solan bryr sig inte.

Men… med tiden ska det lösa sig. Solan har tyglarna just nu och ska med alla medel försöka hålla Strulan borta.

2 reaktioner på ”Visst har det hänt nåt?

 1. Du har liv i luckan låter det som, men så länge inte hårtestarna flyger… 😉 Medeltiden och tiden dessförinnan ända tillbaka till grottorna fascinerar. Fullkomligt råa hänsynslösa tider men undrar ibland om vi kommit så mycket längre de senaste århundradena.
  Såg på svt om vikingakvinnorna, och något annat vetenskap om vikingatiden. Fantastiskt hur de kan få fram saker och ting, men undrar hur mycket som faktiskt stämmer.

  Synd solentro blir så dyrt.
  Men alltså, det måste finnas fler som trycker där ute i spacen…. 😉

  Gillad av 1 person

  1. Fördelen med tiden före eller rättare brytningstiden har mycket som ligger i dunkel ännu, men vartefter intresset växer av arkeologer och andra experter så avslöjas mer och mer. På Anundshög har de nyligen hittat stolphål som finns på lite andra platser i vårt land. De står på rad och ingen har ännu en susning om vad de var till för. Häftigt. Men tids nog.
   Sen hade kvinnorna en mycket högre ställning. Den försvann iom kristendomen. Kan du förstå… moahahahha…
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s