En tung morgon

 

Idag ska L.s dotter och jag hämta ut urnan med det som finns kvar av pappa och man. Det är tungt. Vet inte hur hon kommer att uppleva att ha pappa i bilen sträckan upp till Vågsfjärden där han ska strös ut. Arma barn. Visserligen kvinna och vuxen men i mina ögon förblir hon ett av ”våra” barn.

Jag vankar omkring i väntan att sammanstråla vid kl 12. På den plats där han tillbringat de sista 5 åren. Inte särskilt rotad men var beredd att bli det – för min skull. Nu får han komma hem till trakter han kom ifrån som ung och med framtiden framför sig. Halva livet blev södra delen av landet där han bildade familj och strävade för både dem och sig själv. Ständigt framåt. Ihärdigt och tryggt. Byggde hus med egna händer och odlade det han var ämnad för. En jordens man. Gröda som gav näring – åkrar och ängar – höst och vårsådd – jordens och skogens förvaltare. Lite fick jag dela. Förstå och lära mig. Landsbygdens problematik i dagsläge och om hans vandrig fram till hans sista mål.

Målet var jag. Känner mig hedrad denna dag trots att jag gråter och bävar inför att möta dottern och överlämna den vackra gröna urnan. Vet att hon tar emot den med kärleksfulla händer.

En reaktion på ”En tung morgon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s