Idag en dag av avkoppling

Efter en turbulent period av livet så kan jag börja räkna dagar som avkopplande. Det mesta ligger bakom och en bodelning kommer inte att ske inom den närmaste tiden. Så… det känns lugnt. Inget att göra något åt utan bara luta mig tillbaka och vänta.

Systerdotterdotterns medeltidsklänning som vi påbörjade under helgen som var, hänger halvfärdig och inpassad så till vida att fållen och linningarna är de enda som behöver åtgärdas. Vad jag yvs över är att mönster nu för tiden är komplicerade och svårtydda. Inte som förr med de enkla och förståndiga gamla Vi-mönstren som har försvunnit totalt ur marknaden. Tyskt, engelskt och rotvälska går före vårt eget språk och det är klart, vi syr inte längre. Det finns ingen marknad. Konfektionsindustrin är total och ingen frågar vad de sömmerskor får i lön och umbäranden när de t.o.m. blir inlåsta på fabriker och mister livet vid bränder. Ok, det har väl hänt en gång men det h-a-r hänt. Trasiga jeans, för att inte tala om de skrubbade som bearbetas med syror för att få till ”stuket” görs utan skydd av berörda och lågavlönade arbetare.

Gnäll kan tyckas men det kommer tankar vartefter jag skriver.

Nu har vi en regeringskris och jag har slutat lyssna. Jag anser och obs. det är min tanke, att det bara handlar om makt. Sen får ”förståsigpå”-are säga vad de vill. Vad är rätt och vad är fel i ett samhälle. Jag är inte kompetent att avgöra om det beror på världsläget eller om det är en nationell åkomma.

Idag äntligen ligger det förväntan om nederbörd i luften. T.o.m. på väderappen som ligger på min mobil säger att det ska bli regn. Om appen och jag har rätt så kanske gräsmattor och uttorkade områden får sig lite likör.

Klockan ett ska vi samlas hos sonen och fira barnbarnet som fyller 23 år. Samtidigt kommer hennes 95-åriga gammelmorfarsfar åkande för att göra sin årliga runda upp till Bjursås för att hålla ”talet till kvinnan”, i den kamratklubb han har tillbringat sin tid med i hart när 50 år. Han har under många år gjort generalrepetitionen ute i trädgården hos oss. Ja, jag bodde där förut i 17 år, och kan känna att det är hos ”oss”. Numera är det sonen med familj som bor kvar där. Roligt för mig. Någonting är ändock bestående och det känns skönt.

Nä… skulle inte skriva alls men det kliar i fingrarna. Ska återgå till romanen och se till att det blir ytterligare boksläpp så småningom. Här kommer länken till intervjun på P4 Västmanland. Då kan, om någon är intresserad höra hur jag låter. Hehehhee….

http://p4dela.sverigesradio.se/?id=4122

2 reaktioner på ”Idag en dag av avkoppling

 1. Torka? Här i söder regnar det jämt och mera är lovat. Ingen rättvisa någonstans!
  Minns att t o m ikea sålde enklare sömnadsmönster en gång i tiden, faktiskt lätta skruva ihop.. menar tråckla..

  Jag skojar inte, men du låter fantastiskt bra i radion, som om du inte gjort annat 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Vad roligt att du lyssnade. Ingen visste någonting om att jag skulle vara med i radion så det är bra att de lägger ut efteråt. Jag har ingen omkring mig som frågar efter men nu blev det en jäkla fart. T.o.m. familjen blev snopna.
   En gång i tiden fick jag lära mig att inte ta ut något i förskott. Det gällde det man gick och funderade på som projekt. Så länge ingen frågade efter så skulle man inte slösa energi på att prata i onödan.
   En ganska klok devis inom yogakulturen som jag anammat lite då och då. För hur det än är när andra blir involverade så finns det alltid sådana där drömförstörare. De där som krossar allt i andras väg. Besservissarna, du vet. 😉
   Kram och tack för att du lyssnade. ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s