Stiltje

Idag vaknade jag klockan sju och gick nästan direkt ut med Bamse. Inte ett ljud, inte en enda vindpust i trädkronorna , fuktig  luft men en behaglig sådan, lite grått på himlen och fuktigt på marken efter ett stilla regnande till och från under natten.

Idag känns det fridfullt. Är lite vilsen eftersom jag tagit den sista cigaretten ur asken och tänkte att jag inte skulle inhandla någon mer. Får se hur länge denna min innersta vilja får råda. Dessvärre är det promenadavstånd till affären när förmiddagskaffet ska inmundigas.

Igår var det något som lossnade. Jag fick energi att ta tag i balkongen. Städade den och flyttade omkring lite grejer. Skötte om några av mina stackars blommor och kastade en gammal kaktus fast det gjorde ont i mig. Har en sådan där löjlig känsla när jag kastar en blomma. Som om det vore ett liv och det är det ju förstås men det är ju lite överreagerat när man tänker på hur det går till i ett lantbruk eller annorstädes där det skövlas.

Nu har jag lagt om den här bloggen till ”privat” och får se om det kommer att fungera. Har förstått att det tar alldeles för mycket av min egen kreativitet att läsa hur andra har det. Det kan jag göra om jag har lust men det har varit bra under en längre tid att ha haft den tillgången. Men jag kan inte dela med mig riktigt som jag ska och vill. Jag ger mer än jag får. Så hädanefter ska jag kunna skriva utan att ta hänsyn till att t.ex ha ett vårdat språk, inga ytterligheter, inte svära och mina allra innersta tankar går inte heller att lägga ut till allmänt beskådande.

Tänkte ha en särskild mapp att lägga mina tankar i. Den kan få heta ”Mina tankar”. men likväl kan jag skriva under bergalott och får kanske döpa om mappen till ”Bergalotts innersta tankar”. Då är det lättare för ungarna att glutta en smula efter den dag då de ska ta reda på efter mig.

Tänker förstås mycket på döden. Jag är inte längre så rädd för den och ena dan tror jag på ett liv efter detta för att nästa dag inse att när det är slut, så är det slut. Ibland undrar jag vad man gör där på ”andra sidan”. Ser på ”Det okända” och frapperas av hur medierna plockar upp den energi som finns bevarad men som inte bevisar att det är någon som står i den osynliga världen och dikterar vad de ska framföra. Bilder ur det förgångna ligger kvar i det energifält som finns på vår jord. Somliga kan se och andra inte. En vanlig människa kan ha föraningar och att hjärnan kan plocka upp signaler för vad som kan komma. Tiden är ett fenomen som nästan aldrig ventileras. Den axel vi rör oss runt är inte fixerad. Det kan inte bevisas. men människan har själv format tiden efter stjärnornas, solens och månens eviga rundgång. Våra sinnen och tankar är flexibla.

I höst ska jag återuppta yoga. Den välsignade gymnastiken som gör att jag först får balans rent fysiskt och sedan ro i mitt sinne. För det är så här att ingen västerlänning som rör sig i den soppa av aktiviteter och intryck kan få ro att meditera förrns kroppen har funnit sin balans. Ingen späkning behövs, men kontroll på kroppen så den inte påkallar uppmärksamhet när det är dags för den mentala biten.

Det finns fem skilda vägar att leda människan till ett stadium av högre vetande och liv. Raja – Gnana- Hatha – Karma – Bhakti. Från Raja till Bhakti är långan väg att gå. Många genar och tror att de nått lösningen men…. det tar minst sju år att nå dit.

Karma följde mig hem i förrgår kväll. Med min tvillingsjäl som jag åkte hem till fick jag skratta. Vi löste gemensamt korsord vid hennes köksbord. Skrattet och gemenskapen med denna människa gav mig den energi som helt plötsligt infann sig. Det jag skrev om i början av den här mitt första privata blogginlägg.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s