Dagar som går

Numera flyter dagarna – en stilla älv – bävande inför något oförutsett – ett stup bortom kröken. Men vad gör det? Liknelser som får tas som de kommer. Eller heter det metafor? Väldigt svårt att skilja men om jag utesluter ”som” så blir det en metafor. ??

Stiltje, ett annat ord att begagna, men jag undrar om det är ett positivt ord? För mig låter det lite slentrian (utan att ha kollat expertisen). Men om jag vore en fiskargubbe av den äldre årgången skulle jag säkert påstå att vi får vänta tills det blir stiltje borta i viken, för då hugger gäddan.

Nästa ord efter ovan nämnda är rena döden. Jaha ja, tänker någon nu. Ska hon tjata ännu mer om den? Nej då, inte den döden, men väl om skrivardöden som verkar förbli total.

Vad är det med oss? Är det så att människor m-å-s-t-e ha/få yttre kontakt för att komma vidare? Tja, vad säga om det? För min del är glädjen borta. Den där skaparglädjen som egentligen inte leder någon vart. Men den är kraftfull. Även om det inte har med lönsamhet som så att göra, så ger den kraft rent emotionellt. Det är som en injektion av vitaminer.

En älv behöver ingen klapp på axeln för att lugnt flyta vidare i sin fåra. Den tar dagen som den kommer.

JAG ÄR INGEN JÄVLA ÄLV!!!! Jag är en fors. Ett dånande vattenfall som längtar att få kasta mig ut över branter och flyga fritt i de virvlande dimmor som jag med min kraft skapar omkring mig.

6 reaktioner på ”Dagar som går

 1. Lustig nog trillade ditt blogginlägg in samtidigt som Annis och den här gången tar hon upp liknande tankar som dina. Kanske kan hennes blogg vara något, vill du kika så hittar du henne här: annisvensson.com

  Gillad av 2 personer

  1. Men så väldigt intressant och roligt. Vilket sammanträffande. Gillar särskilt ”jag är ingen jävla älv”. Skrattade gott 😀 Och ska med stort intresse läsa vidare….

   Gilla

   1. Oj, det gick fort. 😀 Synnerligen trevligt med likasinnade som gillar att skriva. Vi har en underlig strävan till ordet och vad det kan göra för både egen del och andras. Och sedan har vi väl en benägenhet att dras till varann och stämmer kemin så är det en ynnest. 🙂

    Gillad av 1 person

 2. Skrattar gott för mig själv, jag har masat mig in i wp igen efter ett hattande fram och tillbaka av olusten att skriva. Men så ett Lappkast så är jag igång igen, hur länge det nu varar. Bjuder dig min brusande fors ett Lappkast in i den glada leken med bokstäver, ”kom gör ett försök” som JockmocksJocke sjöng.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s