Det är fredag kväll

För en stund sedan satt jag i soffan och funderade på vilken dag det var. Blev tvungen att hasa mig ur den och titta i kalendern. Det måste bero på Citadonet, eller hur? Vill ju och längtar mest hela dagen på att få krypa ner på värmefilten som ligger i sängen. Oj, vad skönt det är.

Idag ringde läkaren och bad om ursäkt för att hon var hemma med sjuka barn igår. Det behöver inte ursäktas för influensan härjar bland både stora och små. Hon hade iaf besked om att jag inte hade närvaro av misstänkt reumatism i kärlen och det var ju fint att höra. Lite sänka som motsvarade en förkylning bara. Men den kommer jag att följa upp så småningom, för jag har inte varit minsta förkyld på flera år.

Men… på måndag kör jag igång med fysioteraputterna och ska efter några gånger återkomma om jag behöver mer smärtlindring. DÅ blir det svårt att skilja på varför det värker men jag är ingen diggare av mediciner, så jag tror jag kan behärska mig. Magen är redan kass och det betyder att jag inte går på dass.

Fick besök idag av min bror och svägerska. De är de enda som gör sig besväret att krångla med parkering utanför där jag bor och de hade med sig Pizza och öl och coca-cola. De vet hur jag är funtad och inte håller skåpen fulla för eventuella besökare. Sådana människor är alltid välkomna. Har jag så har jag annars kan de gå någon annanstans.

Nu är det alltså två dagar ”helg”. Har lite motstånd till den benämningen. Jag håller de stora helgerna som helg men inte veckosluten. De är ursprungligt bara en vilodag. Jag gick i skolan på lördagar och det är många med mig som upplevde det. Kommer än i dag ihåg när klockan blev två och den något kortare skoldagen var till ända. Farbror Björk som körde skolskjutsen hade en stor amerikanare med radio. Så på hemfärden fick vi lyssna till ”Sommar sommar sommar, det är dans i Folkets Park”. Ja, ja, det var under slutet på vårterminen och kanske, jag kommer inte ihåg, början på hösten. Hur som haver, om det bara var några dagar, så sitter det som etsat i huvudet på mig. Jag var barn och det var sommar.

Nu är det vinter och jag är vansinnigt rädd om det slinter. Blir tokig på att inte få sträcka ut och gå fort och känna att de där skinnslamsorna där bak och som fortsätter utefter benen får jobba ordentligt. Grrrrrr!

Gonatt och sov gott om någon är vaken. 🙂

 

 

 

2 reaktioner på ”Det är fredag kväll

  1. Skönt att det inte var reumatiskt iaf. Jodå här är det vaket. Pillar med virkning. Är inte så haj på det och nu har jag fått för mig att virka en kofta. Till den 10 mars… Borde nog gå och lägga mig jag också Natti natti.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s