Flödesskriva

Anni som har sin författarblogg delgav mig en idé om hur man kan rensa skallen från tankar som ligger och gnager från det ögonblick man slår upp sina blå, fram till de sluts om aftonen och försvinner i det välsignade mörkret.

Varenda människa som har ”tankebesvär” som liknar en nedåtgående spiral, borde hänge sig åt detta skrivande. Då frågar jag mig om det inte är just det vi gör, vi som bloggar, så här lite till vardags?  Vardagsbloggar utan att bli något proffsigt och lönsamt annat än för egen del.

Det här är klart en sanning som många redan konstaterat, men inte jag. Visst har jag tänkt lite så också men det har aldrig landat som en klar bekräftelse på hur viktigt det är.

Om jag backar de timmar jag varit vaken så har jag tänkt… tusentals tankar i olika riktningar. Helt okontrollerat. Vimsigt. Hit och dit. Inte vettigt på en fläck. Som tur är har jag börjat meditera med en annan kvinna som är ett medium redan, men även hon har svårt att komma till skott att ta sig den stunden till att stanna upp och få den sinnesro som hon iaf behöver. Jag åker med på ett bananskal och tänker att det är väl meningen så.

Förresten… vad kallt det är. När jag var ut med Bamse så frös nästan ögonfransarna ihop i den iskalla vinden. Korsdraget bakom glasögonen är förmodligen en bov i dramat. Nu får han knipa ihop fram tills jag själv har lännat upp och det blir inte förrns framåt eftermiddagen.

Nu har jag faktiskt flödesskrivit och plockat lite tankar som de kommer och går. Kan de va nåt? 🙂

 

 

 

4 reaktioner på ”Flödesskriva

 1. En annan rekommenderade flödesskrivande för hand utan att tänka utan att lyfta pennan tre sidor på morgonen direkt innan man gör någonting… Ack ja – har också varit ute i blåsten, svinkallt. Den här lilla damen dricker mycket vatten och behöver därmed kissa ofta – sista kvällsvändan dock blir med långt koppel och bara utanför trappen – har inte vågat släppa henne lös helt ännu. Kram på dig!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, numera skulle jag ha tid för slikt men jag tror också att det kan bli svårt att bryta gamla vanor. En morgonritual är väl inbultad i ryggraden 😉
   Längtar efter en drägligare temperatur så jag kan komma över. Vågar inte utmana ödet med att bli stående med den gamla bilskrutten. Annars skulle det vara behövligt med lite miljöombyte vid det här laget. 🙂
   Kram

   Gilla

 2. Igår låg jag och läste min egn blogg, tryckt i bokform, kom fram till två 3-minuters skrivande. Jag får en rubrik och tre minuter att skriva, flöda på, det blir inte så tokigt alls vilket överraskade mig när jag höll på. Fantastiskt hur hjärnan kan spritta igång så där, men jag måste ha ett riktigt tangentbord så att jag kan skriva med rätt fingersättning på tangentbordet, hinner inte lika långt med pekfingervalsen jag alltid kör på paddan.

  Gillad av 1 person

 3. Hej! Kul att du nämner min blogg och att du blev lite inspirerad. Det glädjer mig 😊

  Vi får även tacka författaren Tove Folkesson som inspirerade mig. Hon berättade också att det fanns två regler för flödesskrivande som jag nog inte tog upp i inlägget.

  Det ska ske på en bestämd tid t ex tio minuter. Penna och papper och pennan får inte lämna pappret, helst inte stanna alls. Vad som än rör sig i huvudet, allt som poppar upp skrivs ned utan censur. Det ska inte heller visas för någon eftersom övningen behöver vara kravlös. Otroligt välgörande kände jag.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s