Denna väntan…

…. tar nästan knäcken på mig. Deklarationen. Nu uppskjutet några dagar till så det blir att genom påskhelgen sitta och klura ut vad som måste åtgärdas.
Frustration? Japp!
Så som det blivit rent ekonomiskt efter helvetesåret 2017, så törs jag inte röra en krona – de futtiga som nu sitter där på kontot. Jag räknar med en skattesmäll, och det bara för att jag är så förbenat dum i huvudet, istället för att tänka efter före. Hi och hå…

Men igår fick jag iaf en glädjeupplevelse. Har nu under några veckor mediterat med en annan person, bara för att vi båda behövde en disciplinerad åtgärd vad gällde förvirrade och utschasade hjärnor och kroppsfunktioner. Det är ju så enkelt och det vet jag. Har jag inte kontroll på kroppen så går det inte heller att få ordning på huvudkontoret.
Så igår infann sig den där efterlängtade behållningen i en känsla som kallas glädje. Inte dåligt och den var efterlängtad. Mottogs med största tacksamhet. Men nu är det dagen efter och jag letar lite omtöcknad efter den, men har iaf varit ut med hunden, duschat och rullat de grå. Nej, nej, inte cellerna utan det där som sitter utanpå.

Idag till banken och få utdrag som jag har till hands för kommande veckas chockartade upplevelse. Tur att jag är förberedd, någorlunda.
Vänta, vänta vänta… likt en mkt långdragen grossess.

4 reaktioner på ”Denna väntan…

 1. Inte kul att vänta, egentligen på vad som helst – men du klarar vad som än händer med deklarationen! Ska till jag med, försöka fixa den där bilagan som ska med – men gör som du, tar det ”i morgon” – annars ska jag just gå ut med Molly i solen, var uppe och hostade i natt någon timme och kraxar fortfarande. Inte kul det heller. Och så är det visst snart påsk… Vimsan håller sig fortfarande i det andra rummet, men de brukar stå och glo på varandra genom dörrspringan – kram på dig

  Gillad av 1 person

 2. Då jag har bank-id och får deklarationen digitalt har jag kunnat konstatera att minuset i år var litet så det känns skönt. De senaste åren har det bara ökat – kombinationen halvtidslön och halv sjukersättning är inte bra…

  Gilla

 3. Den där glädjen kan vara hal som en två. Det gäller att hitta nycklar för att fixa det. Deklarationer gör få glada. Jag tycker blanketterna är rena grekiskan. Förr hade jag den förenklade varianten. Den vill jag ha tillbaka snart.
  Ibland är det knivigt att tänka före. Dessutom finns en risk att få huvudvärk. 😉
  Söndagskram Bosse som alltid har huvudet på två ställen. Uppe bland molen. Under vänster arm.

  Gilla

  1. Hej Bo och vad trevligt att du hör av dig ❤
   Jo, håller med om att glädjen kan vara hal som en tvål, men jag tror mig veta att både du och jag har förmågan att njuta i de stunder som är.
   Just nu så har jag även fått förmånen att våga utmana mig själv och kraften efter en egentlig obetydlig tidsrymd, en kraft har återkommit. Tänker att jag är en sjåpmaja som gnäller, för jag vet att runtom – överallt fast jag inte ser, så har människorna livlånga öden med plågor och ett ständigt närvarande av att uppehålla livskrafterna.
   Söndagsfilosofi och hoppas att solen skiner på dig som den gör här idag.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s