Vågsfjärden

Undra om det är någon som tycker att min bild med båten och månen är vacker? Vet inte hur länge jag har haft den, men det är nog några år nu.

Lite underligt är det med livet och vad som kan tyckas oförklarligt. Men ibland infinner sig sådant som i eftertanke och lång begrundan har en mening.

Bilden togs en vacker sommarnatt i Nordingrå, på en liten tripp till Höga Kusten. L hade sin bror boende alldeles nere vid vattnet med en gudomlig utsikt över Vågsfjärden. En av de hundratals sjöar som blivit till efter landhöjningen. Den lär vara 95 meter djup och trots att den numera är helt skild från havet fortlever ett stort fiskbestånd. Gäddor som är stora som mansarmar och andra sorter som jag inte har koll på.

(Kan rikta mig till dig Margareta för du var med mig dit i höstas när jag äntligen fick strö ut några blåklockor över vattnet och ta farväl.)

Bilden har aldrig gjort ont, så här i efterhand. Den har alltid funnits där. Det gör inte heller sorgen över att han ligger på en plats långt från mig, för aldrig att han kunde få en vackrare plats att vila på (i).

 

Annars är det bra som bara attan. Deklarationen har fortfarande inte dykt upp och dagarna blir ljusare och ljusare. Hör koltrasten och andra högljudda små rackare i trädtopparna. I morse, redan före sju var vi ut Bamse och jag och njöt av stillheten och fågelsången. Försiktigt förstås, och lite trevande, men de finns där som ett löfte om att det går att leva även i en stad. Jag och Siri, min goda vän, har ju fortfarande jordlotten som vi ska försöka odla på i sommar. Hoppas bara att mina armar håller för annars blir det skaffas en ny sekreterare till nästa årsmöte.

Har egentligen inget att skriva om men fick iaf använda fingrarna en stund till något onyttigt, innan sista kissrundan med Bamse.

🙂

4 reaktioner på ”Vågsfjärden

 1. Faktiskt så är det någon som tänkt på den. Inte undrat direkt, men jag har tyckt (och tycker) den är vacker och rogivande ☺
  Här regnade det på förmiddagen och efter det så kvittrade fåglarna som tossiga utanför fönstret. Inga trevande toner här inte – det var snarare:
  Fullt ös, medvetslös…

  Gillad av 1 person

 2. Ja min vän, där är vackert och där vilar L gott. Glad att du tycks må bättre i kroppen (?) och är lite vårglad i själen – sköt om dig! Regnade är igår, Molly duschar tassarna flera gånger om dagen…

  Gillad av 1 person

  1. Gomorron.
   Här når dimman ända in på balkongen, så det blir förmodligen varmt idag. Lerigt är det så det förslår men Bamse hinner få av sig det mesta innan vi är inom dörren. Han trampar runt i hissen och kartlägger vem som senast beträtt tiljorna s.a.s.
   Har letat efter ett par hantlar som jag vet att jag har ägt. Fördelen med att flytta många ggr är ju annars att man blir av med en massa onyttiga saker. Inte i det här fallet för jag skulle behöva dem. Det brådskar lite nu, att vara i skick till det är dags att ta med Siri ut på jordlotten. Hon har inga krafter på det viset, så mina armar måååååste komma igång på riktigt.
   Kram ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s