Turbulent och högljutt årsmöte

Tänk vad det skiljer sig åt när det gäller våra svenska inärvda vanor vad gäller föreningsliv och hur det är fullständigt i avsaknad av det från våra nya svenskar. Men det är intressant och medans vi sitter stilla och väntar på tur i förhandlingar medels handuppräckning, så tar de  upp frågor och tjoar vilt om vad som står dem närmast. Det är jämt göra för  en ordförande att hålla något så när rimlig ordning.

Men det är kul att möta detta. Dels finns det något friskt över det hela trots att de inte förstår själva gången på ett möte. Tids nog så kommer det också. Men o-struktureringen gör det svettigt för mig som sitter som sekreterare.

Det handlar om jordlotter som vi hyr av kommunen och det MÅSTE finnas en styrelse. Det är bara det att vi gör allt i vår makt att få dem förstå att vi i styrelsen gör det frivilligt och inte är någon form av polis eller myndighet. För så uppfattas en styrelse, i det här fallet vår, och att det är vi som ska se till att det är råttfritt och att ormar ska dödas av ordföranden för att inte tala om vilket helvete styrelsen får om den uppmanar odlaren att hålla sig till de föreskrifter och ordningsregler som föreligger. Jösses… här om året var det två hetlevrade herrar som slogs, hörde jag talas om, så det går att förstå hur hett det kan gå till på ett årsmöte. Och det gäller bara en jordlott var av etthundratre stycken.

Nu var det inte mer än 22 som kom men av dessa var det bara 14 som hade betalt och var röstberättigade. Bara det ger en styrelse problem om den kan fråga om mötet är överens och kan besluta i ärenden. Jag var fullständig utpumpad när jag gick därigrån men ändå hade mötet gett mig en kicka av positivitet. För… dessa som tjoar och hojta och inte vill det ena och det andra p.g.a. okunskap, är de finaste människor man kan tänka sig när vi under vår och sommar dagar påtar runt på våra lotter. Jag har fått massor av tips och fått fröer av både det ena och det andra att sätta. De vet inte hur väl de vill och de har en närmre kännedom om odlandet än vad jag och mina svenska odlare har. Vi har kommit långt från den konsten. Nu har det dykt upp några fler svenskar men det beror nog på den där danska bonden på tv eller på de där Svamelman eller vad de heter. Propagandan för egen odling fri från kemikalier är ”inne”.

Nåväl, vi kom helskinnade därifrån allihop och kaffet inmundigades i stor värme. Det känns faktiskt väldigt häftigt. Först hög turbulens därefter försoning. Vi har mycket att lära och vänja oss vid. Inte gå och sura och vara långsinta. Visserligen har vi några herrar som definitivt inte tolererar varandra men de gör som lilla Bamse. Han håller sig på ett behörigt och respektfullt avstånd.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s