Det spökar…

… med min dator. Idag, efter två dygn utan tillgång till att se era inlägg, så har antingen min käre far varit här med veven eller också spökar det. Javisst ja, det innefattar två säkra alternativ på att spökeri existerar.

Nu har jag blivit delgiven om solskyddsfaktor, hemslöjd i glada färger och ett dödfött lamm, bl.a. Det är faktiskt lite lisa för själen att gå in här och läsa att; där utanför existerar och lever andra som gärna delar med sig.

Nyss brände jag mig på stekflottet ur stekgrytan. Har en filé på gång som jag ska paketera ner i småportioner. Det blir många måltider och räcker länge – länge, för såsen brukar bli så god att den kulinariska anrättningen inmundigas endast vid lite högtidliga tillfällen. Nästa gång vet i hundan när det blir men någon gång i maj kanske. Hmmm… jag brukar väl inte prata mat. Det är ju det tråkigaste jag vet, men det beror nog på den brända tummen, och kunde jag lägga in bilder utan bök, så skulle jag stolt visa upp den, som en bekräftelse på att klanten Bergalott i köket borde hålla sig därifrån.

Mälaren håller på och sköljer. Ser det från min balkong. Stora stråk av vatten. Isen sjunker sakta undan och det skulle kanske inte skada att få hit lite blåst så det går undan. Läste just att det blåst hårt på Österlen men här har det varit lugnt med den varan.

Väntar i övrigt in min goda vän Elsey som ska slutföra deklarerandet av min och dödsboets uträkning av tillgång och avdrag. Hon är så optimistisk men jag drar inga förhastade slutsatser förrns jag är på ”andra sidan” av skatteverkets egna uträkningar. Det beskedet lär dröja ett tag, förmodar jag.

Nåväl, här sitter jag och skriver med tummen i vädret. Den dunkar och svider men vad gör det… bara en tumme, för det kunde ha gått värre. Nästa gång (och som jag brukar göra) ska jag se till att vända filén FRÅN mig när jag vänder den. Inte MOT mig som idag.

Önskar alla en fin lördag.

🙂

 

 

 

 

3 reaktioner på ”Det spökar…

 1. Akta tummen! Låter bra med deklarerandet och med matlagning, trots brännskada. Humöret tycks du ha kvar i alla fall – själv är jag i Sundbyberg hos fd maken, ska tvätta i eftermiddag, har glömt Mollys koppel hemma hos mig, hittade ett illblått ”rep” i bilen som får fungera som koppel… Har handlat, och ska hämta Stewie, kompisens lilla vilda ”black coated” tror jag det heter, cockr det också. Molly och hon springer i kapp och gillar varandra. Kompisen åker till England på en vecka. Jag lär få fullt upp, Vimsan får bo hos Jan under tiden, det blir för stressigt med två hundar i huset. Sköt om dig, kramar.

  Gillad av 1 person

  1. Min vän Elsey har precis åkt iväg hem till sig. Allt är klappat och klart – ska bara gå till brevlådan med kuvertet.
   Hon är en fena att kunna räkna ut det och jag fattar inte ett smack.
   Härligt att det rör på sig med hundarna för håll med om att de ger både motion och tillförsel av syre till hjärnan. Upptagen med promenader och omsorg ger det inte tid för grubblerier i onödan. Friskvårdkonsulenter till glädje och nytta.
   Kram

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s