Ännu binder isen

 

Ännu binder isen

det glittrande blå – ögonens längtan

Ännu binder snön

fjolårsgräset – en knastrande bädd

Ännu blåser nordan

i lärkans rymd – bevakar reviret

Men…

Snart rullar kulor

mellan regnfyllda pussar

lekande glada barn

Snart ska sångerna ljuda

högt genom sfärer

hyllning till kärlekens id

Snart sitter åldring

lutad förnöjd på stolen

nickande i solen

För…

Vi spejar och väntar

på de första tecknen

av vårens välsignade tid

När jag står på balkongen och ser ut över Mälaren så ligger isen kvar, men sakta, sakta tar vågorna över. Där ser jag hur det glittrar och jag försöker komma ihåg var jag lagt kikaren.
Nyss hemkommen från sången och efter att ha fått sjunga en del vårsånger, så känns det hoppfullt, för från morgonens tunga dimma som täckte det mesta av utsikten, så strålar nu solen och allt känns bra.

🙂

6 reaktioner på ”Ännu binder isen

  1. Å, så roligt att höra av dig! ❤
   Hjulhuset… det var en benämning jag inte tidigare tänkt på men visst är det så. En låda på fyra hjul. Förr om dan så hade lådan 6 hjul men det var många år sedan, då gubben levde och inredde en 59 års modell av brödbil som gick här i stan. En lastbil med låda. Året var 67 när vi första gången kunde kliva in i lådan och ge oss iväg på den första trippen. Det blev Danmark och av de sex ombordvarande återstår idag endast sonen och jag. Det är egentligen en hel liten historia ur det förgångna och borde präntas ner. Men det tillhör det som varit och nu ser jag som sagt, fram emot en sommar i nya hjulhuset.
   Var håller du till numera? Har du ny bloggsida med dina bilder och dikter? Jag skulle gärna vilja veta. Jag har kvar min gamla e-mail om du vill meddela.
   Varm kram på dig och idag skiner solen över hela landet. ❤

   Gilla

   1. Kramiz tillbaka! Jag höll ut ett tag sen gick det inte. Så för inte alls länge sedan inreddes ett litet hörn för lindrande av skrivklåda. Inget märkligt alls, bara nonsens men det rensar lite skönt i tankevärkstan med ä. Poesiverkstan ligger öde men jag log lite när jag läste att du ville lägga upp bilder. Själv försöker jag undvika bilderna för att måla med orden. Lite nytt tänk sådär.. Har inte brytt mig om att tillkännage det hörnet och tänker inte göra. Men du goa skrivarvän är ❤ välkommen kika in i mitt hörn!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s