Sop Slut

 

I fem nätter har jag inte sovit i min egen säng, utan varit ut på vift med husbilen. Det innebär att den behagliga hemmasängen i natt tagit ifrån mig den där alerta piggheten som faktiskt lyst med sin närvaro under några dagar. Så idag har jag fått mumla en ”lånad” morgonbön.

”Gode Gud, tack för ännu en ny dag och jag har hitintills inte hunnit göra något dumt. Så hjälp mig ur bädden är du snäll!”

När han väl hjälpt mig på fötterna, så börjar tankarna gå om det som står närmast, och det är naturligtvis det som påkallar mest uppmärksamhet. Värken i armarna. Varför gör det så himla ont? Inte hjälper det att be om hjälp heller för Gud har redan gett sig iväg på sin jourrunda för att se till att fler kommer ur sängen.  Ingen ska tro att jag inte fattar vidden av hans arbetsamma runda men jag förstår inte att hans hantlangare inom det medicinska, de där med vita rockarna, inte kan hjälpa till, och det är det som molar innanför pannbenet. Mitt misstroende ligger över 100% vad gäller deras  kunskap och jag antar att de bara ger gamla tanter en diagnos för att få tyst på dem. Men Gud hör, det har jag sett står skrivet på stenhällar och brospann genom åren när jag varit utefter vägarna och farit runt. Nog om det.

Igår blev jag delgiven att det idag är röd dag. Det hade jag ingen aaaaning om. Märks tydligt att hjärnan har tappat räkningen på både dagar och nätter. Almanackan har legat längst ner i väskan och inte har jag kollat i den. Nähej då, fullt upptagen av husbil som behövde sanera tankarna och inhandla och monterat en ny termostat, kollat gasolen som jag trodde var slut osv. För att inte tala om detta pusslande var jag skulle parkera till nätterna. Första natten mellan fredag och lördag, sov jag här hemma på parkeringen. Vågade inte låta den stå obemannad eftersom den här stadsdelen är i skummaste laget. Bilbränder och annat sattyg, men det var lugnt. I går natt blev det underbara Ängsö slott utefter Mälaren och där var det frid kan jag tala om. Sov som en stock och steg ur bädden utan större besvär.

Nu sitter jag med solen på ryggen. Den värmer gott in i min lilla arbetshörna här i lägenheten. Bamse ligger på balkongen och lapar sol. En ny dag och nu lovar jag att ta det luuuuungt heeeela dagen. I morgon bär det iväg ner till Tiveden där gamla minnen ska återupplivas. Inte ensam eftersom jag har en väninna med mig som sällskap. Även där råder förmodligen ännu friden. Att i ottan höra fåglarna sjunga och se solen gå upp i grönskan. Ett fåtal campare som tagit sig ur idet stör inte, för jag med mitt ekipage är ju en av dem.

Önskar att jag hade en sådan där liten padda eller vad 17 de heter, för att ta med  mig, men det får anstå in i framtiden. Nu håller jag på med en utmaning som jag ska bevisa för mig själv att klara av. Att vara ensam fattig pensionär och klara av en husbil. Bra att jag är av den generationen som vet hur man hanterar pengar för att få en krona över till det som är ”onödigt”. Dessutom född i Småland och det kan ha sina fördelar utan att det handlar om snikenhet. Så de så!

😀

 

2 reaktioner på ”Sop Slut

 1. Härligt att du kommit ut med ”bobilen” en sväng och en tur till Tiveden låter härligt. Många år sedan vi var där nu, såg bland annat de röda näckrosorna som tydligen är sällsynta.
  Värk kan en klara sig utan men tyvärr verkar värken verkligen vara en efterhängsen typ tyvärr ☹

  Gillad av 1 person

 2. Hoppas att ni har det supertrevligt i bilen. Såg på FB att det finns alla förutsättningar 😀

  Jag har en kamrat som fått liknande problem som du. Hon är 66 år. Vet inte om det är exakt lika, men hennes värsta värk kommer på kvällarna när hon lagt sig till vila. Hon kan även känna att handen liksom domnar. Nu har hon börjat gå till sjukgymnast …
  Tack och lov känner hon knappt något när hon är aktiv på dagarna, och hon klarar av att utöva sitt stora intresse … bågskytte.
  Men det är oerhört jobbigt med molande värk … oavsett när och hur den uppstår.
  Jag hoppas att det blir bättre snart, för er båda två ❤
  Kramis

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s