Velighetens dag

Precis så är det. Utan att ta äran av de övriga likadana som börjar bli väldigt bekanta. Dagar som inte har något mål lyser nämligen påfallande ofta med sin närvaro.
Begriper det inte riktigt. De grå, de där som fortfarande fungerar, kan glimta till ibland men de har tappat synapserna till åtgärder. Var finns piskan? Den där som också kallas självdisciplin. Ska kolla om jag råkat ställa den i städskrubben. Den dörren har varit ovanligt tyst på sina gångjärn. Inte många gnissel de senaste månaderna.

Lilla Bamse har i alla fall fått sin runda och jag har trampat upp hjärtslagen till 112 (den symboliska siffran som jag jämför med akuthjälpen) på motionscykeln som står i vardagsrummet. Påfallande mycket frödamm på den svarta sadeln, men det gick att skyffla undan det värsta så inte den svarta byxbaken ska signalera något absurt. Vem vill gå omkring med en tydlig markering av att något har sparkat mig i baken?

Tappad mellan hötappar synes vara den aktuella situationen. En husbil som står och väntar på att bli slipad på sin bleka nos – åka på födelsedagskalas till systerdottern i Arboga – åka runt för utdelning av böcker – baka det där brödet som inte kväljer mig i förhållande till affärens – röja undan i arbetsrummet (oj,då, där stod dammsugaren) – bada Bamse och se över hans päls – dra ner till jordlotten och kolla läget bland de odlingsglada – sitta kvar här och svamla och låta sinnet flyta iväg på en tillfällig våg av skrivlust?

Svammel! Absolut! Allt som fattas är att lyfta mig över snöret i ett mirakulöst hopp. Landa någotsånär mjukt och till aftonen somna gott på kudden.
Dagar som går och aldrig återvänder löper på i en farlig fart. Hisnande, rent utav.
Men det är svårt. Inte efterfrågad och det är ålderdomens värsta fiende. Inte behövd är det som plågar mest och varför i hundan ska det vara så sabla svårt att släppa just det, all den stund hela arbetslivet varit en lång sträcka fram till just det målet. Bli fri och släppa alla måsten och att lalla omkring lite som man vill. Hahahahaha…. tröstlöst.

Kaaan det vara så att efter dryga året i en traumatiserad tillvaro med värk och sorg kan ha tagit ut sin rätt? Kanske. Jag vet inte, för när en frågade om jag fått någon terapeutisk hjälp på vägen, så skakade jag oförstående på huvudet. Visste först inte vad hon pratade om. Jag svarade att jag har mitt skrivande som terapi och att jag var nöjd med det. Hon skrattade högt och frågade med ett snett leende: Har det hjälpt?

Hipp och hopp – galopp 🙂

 

 

 

4 reaktioner på ”Velighetens dag

 1. Gillar ditt svammel – och tror, nej är övertygad om att skrivande av vilken sort det vara må hjälper både kropp och själ. Så det så, hälsa din vän från en som ”vet”. Men visst är det trist att bli gammal och inse att kroppen sällan vill det resten tror sig vilja, för ögonblicket är jag behövd, dock icke alltid – annat än av husdjuren. De behöver mig på olika sätt, just nu sätts Vimsans mat ut på kvällen när Molly är inomhus, annars äter hunden upp kattmaten. De testar varandras gränser (och mina) – vela på du, svamlar har jag inte märkt att du gör när du skriver, rätt som det är vet du vad du vill göra – tycker du har fått väldigt mycket gjort på sistone! Inse det säger jag som din vän, och kramar dig

  Gillad av 1 person

  1. Tack Margareta, av hela mitt hjärta. ❤
   Bland alternativen idag så fanns det en som behövde badas. Så där fanns en funktion till att vara behövd. Vidare har jag hämtat in husbilen till stan. Var och hämtade fyra tomatplantor som en vän har över och det går inte att säga nej till. Nu har jag fundering på om jag inte ska ta och tänka på den lilla 17- åringen som fyller år. Kan kvarta över och får el till bilen. Där är jag välkommen precis när jag vill. Det känns skönt att ha en frände som Helena med sina bokstavsbarn. Det är Emma (Tussan -Rak och Kavat som fyller) Inte klokt vad tiden går (för att ta om tjatet igen)
   Moahahahahaaa…. KraaaaaaaaaaaaamM
   🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s