Trivialiteter och förgänglighet

Nu är det äntligen dags. Två högar av gamla tavlor ska på loppis. Vill inte ha dem stående utefter väggarna och inte känner jag för att måla något annat över dem. Har försökt men det blir bara skrutt. Tänker så här att om inte annat så är själva dukarna värda nån hundring för någon drivande målare.
Jag har inte tagit i penslarna på ett par år nu. De står fastklistrade i sin oljeblandning av linolja och terpentin. Jovisst ja… gjorde ett tappert försök när jag flyttade tillbaka till hemorten, men som sagt… innan dess ingen aktivitet. Då var livet upptaget med annat. Numera vill jag bara sitta och skriva. Längtandes efter den där idén som skulle kunna få fart på en ny bok.

Idag, äntligen ska jag åka iväg med en trave till Badelunda för att se om de tar emot den till försäljning på cafét som styrs av en fantastiskt positiv människa. Har förhört mig för och det lät intressant, sa hon.
Så här är det högar av tavlor på väg ut och beställning på en trave av böcker på väg in. Har kommit fram till att allt har sin tid. Numera ingår jag i kretsen av de stillsamma fenomen som kanske kan kallas filosofer. Tänker mest – undandrar mig skapande aktiviteter som förr gav mig sådan kraft. Men det var då det och om några dagar så fyller jag 71 och anser att; om jag lever och har hälsan så kan jag väl ta itu med det längre fram.

Det är stilla där ute idag. Solen bränner som den värsta högsommardag och när jag tittar ut från balkongen ser jag ett annat hus där jag blivit bekant och vän med ett yngre par. De flyttade in i den lägenhet jag hade för tre år sedan. Nu är det med sorg jag ser på deras fönster. Försöker skicka in positiva tankar. Låter lite nonsens men faktiskt gör jag så. För därinnanför gardinerna pågår en dödskamp. Hon förtvivlad och han kämpandes med cancer. De fick besked i förra veckan om att den spridit sig från det de trodde var urinblåsecancer och möjlig opererbar, till skelett, lever, lungor, njurar. Herre min Gud… Han är bara 46 år.

Livets förgänglighet och livets trivialiteter kan man säkert sammanfatta det ovan skrivna.

 

4 reaktioner på ”Trivialiteter och förgänglighet

 1. Bra att du städar lite, var sak har nog sin tid – och så eländigt med din sjuke granne, ger perspektiv på hur livet också kan vara. Själv slåss jag med en inflammerad och ond gallblåse – tror jag, har inte fått besked om proverna från doktorn än… – sedan en vecka och är tämligen ur slag. Mera än vanligt alltså. Men det går väl över. Lycka till med bokförsäljningen, kram Margareta

  Gillad av 2 personer

  1. Jaha du Margareta, det är gallan som spökar. Den fick jag bortopererad förra våren. Inflammerad och med stenar ända in i levern. Så jag vet hur du mår. Hoppas du slipper allt för smärtsamma upplevelser, vilket jag gick med i två år innan operation. Fy för den lede. Ibland ett par anfall om dagen. Uäärk och spy.
   Lycka till hos de vitklädda. Kram ❤

   Gilla

 2. Usch, känns inte bra att tumma upp sluttampen på dina tankar. Så sorgligt nu för tiden när folk dör för tidigt.
  Hoppas du blir av med dina tavlor, jag stickar och virkar allt jag kan för att göra av med allt garn jag har på lager. Jag har också målat, de sakerna står i träda. Jag har sytt både privat och till kemtvätt, händer inget där nu för tiden, fast jag inbillar mig att jag vill, sy. Skriva ska vi inte tala, jag vet ju att jag kan, men samla ihop mig och komma till skott … det blir inlägg här inne och Facebook, sen suckar jag bara.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Men för dig är det ju en ständig kamp med kroppen som inte vill. Sörjer över det och tänker ofta på dig och dem som har det så, eftersom jag själv fått smaka på under senaste året. Bara ett år och det går över. Så jag är tacksam att jag har det så bra som jag har det.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s