31 grader

När jag som allvarligast tänkte att: nu får det banne mig ta slut, så kom regnet OCH blixt och dunder så det brakade och skallrade mellan höghusen. Bamse och jag hann in men gjorde oss ingen särskild brådska när regndropparna började fall. Det var en såååååå skön känsla.

Han och jag kröp ner i sängen. Jag öppnade en bok och han myste bredvid. Inte var han rädd heller, trots att vi trodde tredje världskriget brutit ut. Den svala luften drog över näsan och djupa befriande andetag från kudden… näääää eller ja faktiskt. Jag låg iaf på en sådan.
Ljungstedts ”Det förlovade landet” inmundigades tills telefonen ringde och grannen en trappa upp talade om att hennes granne, i sin tur, ringt på dörren och varit förbannad på att inte hennes tv fungerade. Hon hade minsann försökt få tag i telecom och tänkt skälla ut dem efter noter.
Vad säga om sådana människor? Inget alls förstås, för somliga har inte synapserna på plats. Sen läste jag på nätet hur folk trängdes på bryggor och var i vägen för räddningsmanskap som skulle få liv i en drunknad ungdom, samt att folksamlingen fotograferade tragiken och en mamma som tog upp sin dotter i famnen för att hon skulle se bättre. VAR FINNS HJÄRNSUBSTANSEN????

Nåja, frid över församlingen och halleluja för regnet på 31 ml på en halvtimme.

 

 

 

En reaktion på ”31 grader

 1. Hoppas du mår gott i värmen. Åska? då fick ni allt, för här i söder har inte en droppe fallit, sedan sist haha… men önska väderomslag vågar man knappt. Har funnit en intressant sida, som man oftast gör när man googlar efter något annat. Där finns bakgrundsljud att använda när man skriver eller bara kopplar av, bl a åskväder! När jag testade tyckte jag plötsligt att rummet blev friskare och näsan klarare, okej för att det sitter i huvudet men så härligt att kunna framkalla fysisk känsla bara av att aktivera minnet! Hjärnan är fantastisk när den fungerar!
  Hur de där stoppklossarna till människor fungerar i sina huvuden vet i sjutton, kunde vara intressant höra hur de egentligen tänkte då de inte tänkte. En första tanke var att släng deras mobiler i sjön, fast det är miljöförstöring och bilderna finns väl redan i molnet..
  En liten vers ur annat perspektiv som egentligen är personlig, passar faktiskt om man förstår den, (mitt hjärnbrus är svårt) på IT-människan lite överlag… tänkte klistra in här men se det gick inte… http://ettkruskarnor.bloggo.nu/Teknikens-tralar/

  Trots ljudkänslighet behövs maskerande musik/ljud (av rätt sort) för att denna hjärnan som jämt är på sin vakt ska kunna fokusera.. Väl bekomme; https://mynoise.net/
  Nu ska jag sila av flädersaften 🙂 tänkt som gåvor att ljusa upp i höstmörkret som närmar sig dag för dag… haha.. Optimist ska man vara, inte pessimist, nej, jag är realist!
  Ha en fortsatt skön skriv/läs -sommar oavsett sol eller regn, ljuset finns i vilket fall!
  Varmaste kramen ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s