Inte klok på en fläck

Idag, söndag, dagen före min födelsedag så tänkte jag i mitt stilla sinne ifall det skulle gå stad och dyka upp en unge (vilket jag inte tror), så istället för att röja undan det värsta så ställer jag till det ännu mer.
Utan att tänka på vad jag gör så har jag gått igenom garderoberna. Varför det då? Har ingen aning!
Nu ligger vissa persedlar på strykbrädan och andra ligger i en kasse för bortforsling. Två par långbyxor är avklippta för att kortas med maskin, vilken jag knappt orkar lyfta upp på ett bord. Vad håller jag på med?

När den här tanken kom mitt i oredan, så slår det mig att jag måste teckna ner galenskapen. Inte för åhörare egentligen men som en anteckning över att nu börjar det gå utför med tanten. Jag har en svag aning om att jag använt den här rubriken förr. Men att leta reda på den struntar jag i.

Vad är det som händer? Från att ha varit fokuserad trots det impulsiva tänket, så har det börjat urarta något alldeles förskräckligt. Jag är rädd. Rädd och rädd förresten, det är inte rätta ordet kanske, men med referens hos syrran som har Alzheimers, så skrämmer det lite.

Så tänker jag på en annan sak, och det är att de som orkar läsa min blogg är människor utanför familjen och de närmaste. De närmaste är inte ett dugg intresserade att följa min vandring genom livet. Även om det är en kort resa som är nedtecknad så har den i alla fall sitt värde, för då skulle de som är närmast inte behöva fråga ”hur är läget”, som en (den enda) ringer om var och varannan dag. Hittills har jag varit lite irriterad över detta men så slog mig tanken; va fan… hon är den enda i när-kretsen som bekräftar att jag finns!

Ett vet jag och det är att detta fenomen finns precis överallt. Jag är inte ensam och jag är fortfarande mobil och kan ta mig kors och tvärs. Med ett förflutet med ett antal år inom hemtjänsten vet jag att det sitter obekräftade själar överallt i stugorna. Såååå… tack och lov för internet och bloggandet.

Jaha ja, nu ska jag resa mig och se vart fötterna tar mig. Det grisiga köket – bädda sängen – den fortfarande pollenindränkta balkongen – strykbrädan – återbruket?

Nä… jag går ut med min lilla älskling, Bamse ❤

5 reaktioner på ”Inte klok på en fläck

 1. Hej du – som nog är klok på de allra flesta fläckarna – bra att du gick ut i stället för att hålla på med diverse inomhus! Själv är jag nog i det närmaste klar med det jag nu tror var lunginflammation (läkaren har inte hört av sig om röntgen, ringer på måndag och frågar vad och varför) – och börjar få lite energi igen. Inte till att skriva dock, där är det stillastående – kram vännen, kul att läsa om din resa söderöver och att du hade det bra, hoppas vi kan ses framöver!

  Gillad av 1 person

 2. Plus, glömde att kommentera det relativa ointresset från de närmaste – så är det för mig också; Jans syster och syskonbarn läser, min svärdotter läser, sondottern någon gång, övriga icke… Ett vanligt fenomen tror jag.

  Gilla

  1. Ja, det är det säkert, men jag känner att det är lite utöver här hos mig. Inte vad bloggen beträffar men jag har tankar om övrig ohörsamhet under det förskräckliga 2017 och fram till idag. Under året som gått har jag varit ledsen och anklagat mig själv, men nu börjar jag bli riktigt förbannad. Kan inte ens skriva om dessa mina innersta tankar för då skulle jag skämmas att utlämna mina egna. Är ju själv en del av familjen och får stå mitt kast. Hur jag hanterade deras liv och vad jag gjorde för fel. Det är lite tungt emellanåt men tack och lov för kommunikation på andra vis. Ensam är aldrig stark.
   Kram

   Gilla

  1. Ja, jag glömde det…. ingen ordning utan kaos. Klokt uttryck faktiskt. Tröst också för den som inte riktigt tror på biologiska rytmer. De fladdrar ju hit och dit. De också. hahahaha…. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s