Frågesport

Nu är frågorna klara för att testas på lördag då jag ska käka kolbullar hos systerdottern. 10 frågor på sommartema som jag ska använda på midsommarafton då jag ska träffa okända singlar på en naturskön plats. Det är singlar med husbil eller husvagn och mest damer faktiskt. Det är bra det för ingen är speciellt intresserad av att dejta någon ny bekantskap av det motsatta könet, och i synnerhet inte jag. Det ska bli både spännande och intressant att möta nya och helt främmande människor med ett gemensamt fritidsintresse, även om vi inte tillhör skaran av miljöaktivister som, vad jag tror, helst cyklar.

En av frågorna är:
Vid vilka datum i maj månad infaller talesättet/ordspråket:
”Urban, Wilhelmina, Blenda – så blir sommaren till ända”

En annan fråga är:
Vi reser midsommarstång och hissar den svenska flaggan. Vad döpte Drottning Kristina den svenska fanan till?
Gustavs kors – Sveas kors – Bertils kors

Nu ämnar jag avkräva löfte att alla låser in sina mobiler, för fuska det går inte an.
Jaha ja, så har jag fördrivit en stund nu på morgonen. Borde ha tvättat håret och rullat det så hade det varit torrt nu, men nänä.. inte en chans för det här var roligare eftersom jag tillhör de lättroades skara så glömmer jag dessa vardagliga måsten.

Halva juni har gått och det stressar lite grann. Det får inte ta slut med sommaren. Hatar höstrusket numera och vintern vet jag inte hur jag ska ta mig igenom. Allt det som ligger framför refererar till det hiskeliga år som varit. Nog om det! Nu gäller att ta vara på varenda dag. Sommaren har återgått till normalläge men visst var det ljuvligt med tropisk temperatur ett tag. Kropp som lännar upp och nätter med fönster på vid gavel och korsdraget märktes inte ens. Aaaaa…. inte ens en bekymrad tanke om uttorkad jord, vattenbrist eller eldsvådor. Det måste få ingå att ta till vara och vara egoist understundom. Eller hur?

🙂

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s