Hemma igen – äntligen

Och ändå har det inte gått mer än en vecka sedan han blev opererad. Ja, Jösses, den Bamsemannen. Så han ställer till.

Men det har gått bra. Stelbent och slokörad, om än lite vift på svansen när jag hämtade hem honom i lördags. Det värsta har varit att få igång honom med maten. Pudlar är iofs grannlaga och kan vänta ut den mest bestämdaste matten eller hussen. Envisa som synden. Men till slut måste överlevnadsinstinkten ha kopplats igång, så nu äter han nästan som vanligt. Medicinen, en halv tablett, två om dagen är däremot lika besvärlig att få ner. Jag måste verkligen ta i med hårdhandskarna och vara bestämd när jag trycker ner tabletten bakom tungan. Kom på att det gick att linda in den i lite leverpastej så från igår, går det lättare. Och han börjar förstå att han inte kommer undan. Den är viktig eftersom han har/hade en infektion i buken av den gallblåsan som gått i nekros. Stenen var jätte stor och hade skavt sönder den.

Men… nu till dagens roliga. Bamse har upptäckt att det i huset är en för kärleksäventyr tillgänglig hynda och det har han gått igång på. Jädrar vad benen gick och nosen i backen. Glömd var hela världens bekymmer för svansen i vädret och fullständigt döv för mina rop.
Nu löper han inte så fort, och får inte heller, men att kärlek är bästa medicin är helt klart.
Uppför trappor går bra men inte utför ännu. Han är lite rädd eftersom han hoppade ner från min säng och då skrek han till ordentligt. Kunde ha varit plåstret som stretade över såret, men jag tror att det mera lutar åt att det har satt sig som plåster på hjärnan 😀

Plåstret är borttaget och det ser fint ut. Långt snitt och många stygn. Att han inte har så stora bekymmer längre är ett faktum och allt kommer att gå väl. Utom i mattes plånbok som för en stund sedan levererade resterande till berörd inrättning. Suck. Men vad hjälper att sucka? Han finns kvar och jag brukar klara de flesta motgångar rätt så bra.

😀

 

5 reaktioner på ”Hemma igen – äntligen

 1. Så länge sedan, jag är knappt vid datorn nu i tiden.
  Men aj aj.. stackars Bamsen som inget förstår, eller förstår de mer än vi anar, våra kloka djur!
  Försäkringar är bra att ha. Ja tills de behövs, då upptäcker man att man kunde haft roligare för pengarna. Minns mammas lilla tax som behövde vård och klart fanns det en dyr olycksfall och sjukförsäkring. Men ack nej, taxen var plötsligt för gammal… stackars mamma valde att ta bort sin älskade vän, mamma som ju inte hade så långt kvar själv.
  Där hade hon i många år betalat en dyr försäkring i god tro med sin fattigpension och sen fanns det ingen hjälp att få. Suck…
  Nu gick tankar till en livförsäkring på mig. Endast dödsfall således. Den blir bara dyrare med åren samtidigt som jag ”avskrivs”, vad är det frågan om! Antikviteter ökar väl i värde med åren! Tursamt nog att den kisteförsäkringen inte behövde nyttjas då hela jag blev rejält tumlad och blåsvart i en olycka, med div frakturer på revben och ryggkotor.
  Skratta går ju bra nu, nästan… fy fasen så ont det kan göra i benskranglet. En bit inpå hösten innan jag är bra och ens kan komma ur huset. Men det är klart det ska gå!

  Du konstnärliga luffarsjäl har varit runt med husbilen i vårt avlånga land! Trevligt! Men väldigt synd att du inte kan lägga ut bilder här i din blogg för nog har du tagit bilder?
  Dess värre tråkig situation med Bamsens dyra veterinärkostnader. Hoppas Bamse håller sig frisk nu och att du inte behöver sälja din vägluffarfarkost, då kan ni fortsätta stryka vägarna fler säsonger, så som ni trivs!

  Förresten, hade vägarna förbi och fick tillfälle att ta en snabb kik på Anundshög, det var väl namnet? Det var en mäktig upplevelse! Önskar tiden hade räckt till ett längre besök.
  Det är verkligen en magisk plats och jag undrar om såna där skeppssättningar är gravar, nej jag tror det är en slags ting! Där blev jag dömd sen small det!

  Önskan om allt gott
  till Bamse och Charlott…

  Gillad av 2 personer

  1. Såååå roligt att höra från dig.
   Kunde inte annat än skratta när du gör en jämförelse med antikviteter. Precis så är det. Ting värderas högre än människoliv. Ja det ska vara hästar då , men det ska jag inte uttala mig om. de nedvärderas säkert också vartefter åren går.
   Tänkte sätta mig att skriva lite om Bamse. Jag får respons på facebook av vänner och bekanta och någonstans behöver jag ”puttra över” s.a.s.
   Landsvägsluffandet meddelst hjul har fått stå tillbaka nu ett tag. Fullt förståeligt, och kommer nu att företas i ett ringa antal mil. Dagsläget i börsen är ansträngt och numera med ålderns ”rätt” så har jag inga extra inkomster på sidan om längre. Men det får reda sig. Mun efter matsäck, är metoden 🙂
   Kram och tack för ett så innehållsrikt svar/kommentar. Det värmer att höra av dig ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s