Morn`da

Har en vän som är i samma ålder som min son. Han ligger på lasarettet och det som avhåller honom från det elände han befinner sig i så skickar han ut, via facebook, roliga historier och positiva meddelande, ja, sådana där som är färdiga och bara anamma.

I morse skickade han ut ett enkelt ”God Morgon” och genast dök det upp ett minne från dåtid i min hjärna som jag ville förmedla istället. (Jag kunde bara ana hur han haft det i natten, liggande i en sjukhussäng med dropp och plågor och fick en känsla av att han haft ett helvete. Han vet att han ska dö men håller skygglapparna uppe för att ingen ska tro att han minsann inte ska ”klara det här”.
Det är svårt att veta hur andra tänker och reagerar inför cancer men när det pågår som allra värst och i slutskede är det ännu svårare att begripa… )

Nåväl, jag petade, med stor möda, ner en liten historia på mobilen som jag trodde skulle ge en liten variation på temat God Morgon.

När min son var riktigt liten så hade han och jag en liten ritual på kvällarna. Han i sitt rum bredvid mitt och vår konversation bestod i att lyckas komma sist med allehanda trevligheter. Ofta var det temat ”godnatt” förstås, men även annat stolleprov. Det gällde, som sagt, att få sista ordet när jag kom på det dialektala uttrycken och genast skickade jag ut det positiva: Morn`da, fast det var norska och jag tänkte att han skulle fråga vad det betydde.
Istället blev det alldeles tyst i rummet bredvid, och jag trodde han hade somnat den lille spjuvern; men helt plötsligt kom det han vann utmaningen på just denna kväll: Tis`da!

😀

En reaktion på ”Morn`da

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s