Skriva i Näsåker

Nu kom jag inte med det här året och jag saknar det väldigt. Skulle så gärna vara med på ett hörn. Återuppleva atmosfären på Gästis där vi satt och skrev – lika i paviljongen med utsikt över Ångermanälven. Huset där vi härbärgerade oss nattetid. Tystnaden och den höga luften – de få kvarvarande blåklockorna utefter vägkanten – hällristningarna dit jag ensam strövade i en ganska oländig terräng uppströms älven.

Visst skrev jag då också, men kropp och själ var inte i harmoni för att utveckla någon form av hjärnans befrielse med tankar om fiktiva ämnen. Inne i kroppen låg ännu sorgen över min förlust, lika att den var utnött intill minsta cell i det rum där det vanligtvis fanns plats att hänge mig åt det jag älskar mest; skriva och fantisera mig bort. Kanske en enfaldig åkomma men det gör ingenting och det skadar ingen.

Känslan inför de människor som var med ligger fortfarande kvar inom mig.
Den frenetiskt skrivande mannen som med hela sitt väsen ordlöst talade om att han hade något stort på gång.
Den ljuva mörka kvinnan som en morgon sjöng en välkomstsång när vi steg in genom dörren för att inmundiga oss frukost och starta en ny dag.
En annan kvinna med en utstrålning av livserfarenhet och värme som gjort henne till en stor varm kudde att luta sig mot.
En värd som med sina idéer utformat ett retreat till en upplevelse att med enkla medel som fick oss att förstå att det inte behövs vara hotell och sandstränder långt bort i fjärran länder för att finna skriv-ro och gemenskap med likasinnade.
Så den som delade resa och nattaro med mig och som med sitt lugn fick mig att för en vecka känna ro och att jag fann vila i att bara vara.

Nu skulle jag ha kunnat vara med för tid finns, men iom det som tilldragit sig under sommaren i utgifter gjorde det omöjligt. Kontentan är att jag har min lilla Bamse fortfarande vid liv och att det kommer ett nytt år och då ska jag åter vara med.

Så de så! 🙂

3 reaktioner på ”Skriva i Näsåker

 1. Saknar dig här. Jag skriver just inte, läser bit för bit av alla de ord jag skrev under 2011 och lite fram, när jag slutade spela… Mödosamt, plågsamt, obegripligt. Lika obegripligt som att jag just nu har en man som snabbt blir alltmera förvirrad och ska hjärnröntgas på onsdag när jag är hemma i Sundbyberg igen, på måndagen ska han till hudkliniken och ta bort ett födelsemärke – och i morgon ringer min läkare vid lunch och ger mig svaret på vad datortomografin berättade om mina gallgångar och ev annat – något är där som inte är OK…
  Så skrivkoncentrationen är väck, men det är ändå fint att vara här, och bo i Johannas gästrum. Maud kunde inte komma – hon har utställning på gång i slutet av september – och Karin är inte här, inte Peter heller – andra människor, ändå lika. Eva S har givit ut drygt 40 böcker och skriver flitigt, Eva-Britt H har vad jag förstår också givit ut böcker, Fredrik har flera projekt på gång och Inga-Mari skriver om sina upplevelser av en annan dimension, en ”drömvärld”, en inre minnesbank. Och så jag.
  Hoppas du inte tappar modet p g a ekonomin, du har fortfarande Bamse och det är gott – kramar dig, någonstans någongång ska vi ses!

  Gillad av 1 person

  1. Det sista känns som om det vore en nödvändighet. Att med dig göra vårt eget retreat med vad vi behöver. Både av samvaro och av att kanske återfå kreativiteten – när vi väl har kravlat oss över de trösklar som kommit i vår väg.
   Vi har fastnat i ett ingenmansland just nu, känns det som, och den enda trösten är att vi ligger i ungefär samma fas 😉
   Hälsa Johanna och du…. kraaaaam ❤

   Gillad av 1 person

 2. Kram tillbaka vännen – läkaren ringde och efter diverse kringelikrokar – först elakartade förändringar i gallgångarna och efter en kvart icke elakartade… – så kunde jag slappna av lite och börja andas igen – vi får se till att ordna vårt möte, vår retreat när jag tagit hand om det mest akuta med Jan (demensutredning) och genomfört mina egna undersökningar – sköt om dig!!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s