Loppis

Går i ständig fundering om hur jag ska kunna återinföra den lilla porlande bäck som tidigare gjorde att jag kunde ha ett liv lite ”övers” – husbil t.ex. Ska jag göra som så många menar, sälja den för en spottstyver och stå lika barskrapad efteråt, eller ska jag försöka komma på något annat. Käre värld… vill inte starta om någon firma, för det skulle jag inte fixa och förbannad är jag att jag alltid varit ärlig och betalat skatt som inte ger ett uns i förstärkning på pensionen.
Ser mig omkring och borde ha både det ena och det andra vad gäller pryttlar, och det har börjat kittla lite att bära ut skiten och sälja på loppis. Ser mig ytterligare omkring och upptäcker att jag inte har införskaffat ett endaste ting som har något värde. Inte ens på ett loppis. Men så tänker jag att ååååå, så skönt det skulle vara att bli av med grejerna. Jag vare sig pyntar/pysslar/dammar längre och har inte längre någon form av nostalgi över vissa saker som lämnar minnen. Känner bara ”bort med skiten”.

Sådana här tankar kan förmodligen vara någon form av förskjutning från det verkliga problemet. Det handlar ju varken om pengar eller saker. Det ligger längre in och uttrycker sig i något slags försvar. Något som är reellt att kunna ta på. Om jag ska kunna omvandla detta behöver jag resonera med någon. Har en brorsdotter som är psykolog och jag funderar lite på om jag ska ta med ett litet bord hem till henne och lägga upp hjärnan till beskådande. Hjärnloppis. Vad är den värd och går det att pruta?

Häpp & Knäpp 😀
 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Loppis

  1. Har också loppisprylar hemma som jag vill bli av med mig – de bara ligger och skräpar… Böcker säljs på Bokbörsen – det kan du också göra – och jag vet att det finns loppisar i Västerås där du kan sälja – det är skönt att göra sig av med sådant man inte vill ha, kanske någon annan vill. Psykologprat är aldrig fel enligt min mening… Kram på dig – just nu försöker jag tro på att doktorns besked häromdage är korrekt, förändringarna som först var elakartade är det inte enligt samtal nr 2… Kram igen

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s