Bild

Hösten är här

Så lägger jag in en ny bild och får se om den blir lika stor som den förra. Får jag hålla på några ggr så kanske det löser sig. För visst är det roligt med bilder som kan lätta upp en många ggr tråkig text 😉

För jag vet fortfarande inte varför jag skriver men är så innerligt tacksam över er som tittar in och ger lite kommentarer då och då.

Just nu har jag ett glas med Aronialikör bredvid mig. Om inte annat så värmer den – men den når inte ända ner till fötterna förstås. Första gången jag stötte på Aroniabären så skulle jag göra gele`. Det visade sig att det inte blev någon gele` och då slog jag ner det i en flaska och döpte det till Aroniasaft. När den stått ett tag skulle den avsmakas men då hade den minsann tjocknat till utav bara attan, så jag fick krångla ur en tredjedel gele´ med en bordskniv. Jaha, tänkte jag, vad gör jag nu? Aha… jag åker till bolaget och köper en kvarter Vodka. Så kom min första likör till och visst… den var lite klumpig så att säga men det var goda klumpar.

Höst, var det ja. Gässen flyger i stora formationer över höghusen där jag bor. De är ännu kvar vid Mälarens stränder men visst är det dags, tycker de säkert och tränar radarn inför flytten söderut. Minns i November det ljuva September var det någon som diktade och sjöng. Undrar just. Ska det slå tillbaka och …. nej nej nej inte spekulera negativt.

Systerdottern skickade bild på 8 kilo kantareller som hon varit ut och plockat. Avundas lite grand, men mest över samvaron under sådana utflykter. Att hitta svamp numera är inte så värst intressant, men att dela upplevelsen med någon, som förr om dan, det är något av det ljuvligaste under hösten. Kaffe i termos och stekt ägg på mackorna. Dofterna som bara hösten kan bjuda på. Den mjuka mossan mellan stammarna och tystnaden. Bara ett stilla susande i trädkronorna. Härligt!

Nu ska jag s(n)usa i sängen ett slag. Kanske drömma om kantareller och tratt – Gonatt 🙂

 

 

 

2 reaktioner på ”Hösten är här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s