Vill sluta med facebook

Mobiltelefon har jag och i den två appar (tror jag det heter). En som jag spelar wordfeud på tillsammans med en kompis och så bykhålet facebook. I det åker jag ju ner och när jag väl kravlat mig upp igen, så känner jag mig helt uttömd på energi. Det går ju inte längre att glo på de inlägg som förmedlar så mycket ont i världen där ute – och här. Hetsen är enorm åt alla riktningar vad gäller politik, miljö och hur sabla farligt allting är.

Och det är det ju. Jag är inte blind. Men att jag ska fortsätta med facebook är ju löjligt, för det finns ingen där (tja en och annan) som skriver något eget. Det delas andras åsikter och upplevelser. Folk jag inte känner och visst, de har förstås sååå mycket intelligent att säga men inte fan blir det en kommunikation med mig. Jag bara fylls av allt elakt som pågår så jag blir likadan själv –  suckar och muttrar i vardagen och frågar mig varför jag gör det. Är det kanske för att jag inte klarar av den störtvåg av negativitet som flödar genom mobilen – och en annan sak är att jag inte är ett dugg intresserad av och det är vart folk reser och vad de äter – för att inte glömma all den förbenade reklamen.

Näääääääääääääääää…. Det måste bli ett slut. Nu har jag precis själv lagt ut och delat en video. Det får bli det sista jag gör. Den visar att unga människor VILL krig. De gapar och skriker och lyssnar inte. Min egen familj visar aldrig något intresse av min person – inte heller de s.k vännerna. Joooo… om jag skriver om hur min lilla hund har det, ja då jäklar. Då hör de av sig, de som jag inte sett skymten av på snart två år.

Återstår ett problem bara. Innan jag själv går ur så måste jag få bort min avlidna hälft. Tror att det är endast jag som kan åtgärda det. Hans barn hör inte av sig i frågan, trots att jag frågat hur de vill ha det.

Idag är jag riktigt ur humör och kan inte skylla på annat än att stunden med mobilen påverkat mig så totalt. Livet stannar upp och det finns ju faktiskt annat att göra. Som t.ex tanken jag hade att åka ner på stan och lyssna på en damkör som skulle uppträda. I den finns några gamla trevliga sångar-vänner, men naturligtvis tog jag fel på tid. Nåja, en som är glad åt det är Bamse, för nu ska det ut och promeneras!

😉

 

10 reaktioner på ”Vill sluta med facebook

 1. FB är trist på många sätt men jag gillar de kontakter jag har där så jag fortsätter – ha en skön Bamse-promenad i solen. Har inte FB i telefonen, enbart i datorn. Men eländet blir ju inte mindre för det, antagligen är jag bättre på att avskärma mig! Kram på dig

  Gillad av 1 person

  1. Jag vet att du har fina kontakter, men det har inte jag. I de litterära kretsarna känner jag mig inte hemma. Har nog aldrig vågat. Bara tassat in lite försiktigt. Jag längtar efter ett forum – det vi var med i från början, du och jag, Då var det en salig blandning av människor och jag tror att alla ”vågade” på något sätt. Det var så avskalat från pretentioner. Det var bara att ösa på 😀 OCH som tur var träffades vi där.

   Gillad av 1 person

 2. Käraste vän … känner du så ska du nog följa ditt hjärta. Jag tror att man måste lära sig att välja hur FB ska hanteras. Jag tycker inte själv att jag har några stora problem med det längre. Jag har helt enkelt bestämt att styra över FB och inte tvärt om. Stängt av en massa aviseringar och grupperat mina ”vänner” där de flesta bara är bekanta. Mobilen har jag inte ens uppkopplad mot webben om jag inte behöver.
  Vad var det för forum du nämner i kommentaren ovan?

  Gillad av 1 person

 3. Hej vännen. Ett tag sedan och du var ju också med på det där forumet. 1av3. Eller hur? Bestående vänskaper bands där och som håller.
  Det där med facebook har det blivit för mycket av och jag kan inte, som Margareta förstod, avskärma mig tillräckligt. Djävulskap, terror, elakheter, falskspel kryper under skinnet på mig.
  Har faktiskt suttit vid stora datorn och varit in och petat lite under sekretess och vilka aviseringar osv. Hoppas att det funkelerar. Sen är det rätt så – ska inte låta mig styras av mobilen utan tvärt om. Men det är lätt att hålla den vid liv när… nu ska jag inte tjata om det 😉
  Har funderat på att ringa dig och gör det när jag tar mig för. Vet inte vad som är bästa tiden bara. Du jobbar ju nu igen. Sommaren gick fort. Men en fredagkväll kanske passar?

  Ikväll ska jag gå på en seans och kanske få prata lite där. Puss och kramiz ❤ ❤ ❤

  Gillad av 1 person

 4. Usch ja … om du bara upplever de negativa och energikrävande bitarna av Facebook gör du nog rätt i att avsluta det kapitlet … även om jag tycker att det är lite synd. Det finns så enkla sätt att mötas även där …
  Men jag hittar dig nog ändå, även om du inte är på FB. Jag får bli duktigare på att komma hit istället 😉

  Jo, jag var med där på 1av3 … men så kort tid att jag inte hann bli riktigt bekväm. Kommer ihåg kortnovellerna som gick stafett där. Jag var med och skrev något bidrag som jag sparat 😉

  Ja, det vore kul att prata en stund. I princip passar vilken kväll som helst. Runt 19:00 brukar vara en bra tid. Då har jag i regel ätit och inte heller kommit igång med något annat 🙂
  Håller med om att sommaren gick med en faslig fart, och någon husbil med den bästaste A-Lott fick jag inte se 😦

  Seans låter spännande! Det måste du berätta lite om sedan 😀

  Kraaaaaaaaaaaaaam!!!!! ❤ ❤ ❤

  Gillad av 1 person

  1. Fejjan är fixad. Har visst fått bort sådant jag inte vill läsa. Sen har jag ju min lilla skrivstuga. Får arbeta mer med den för det ger lite direktkontakt iaf.
   Seansen i går kväll är inte så mkt att säga om för det blev inga personliga hälsningar men det är kul att bara vara med och lyssna in.
   Jag har också kvar några 3-ordare och håll med om att det satte sprätt på fantasin. TEJP – OST – GEM, t.ex, eller vad vi nu hittade på i utmaningarna.
   Det är Bamses fel att jag inte blev så rörlig som jag önskade. Han insjuknade runt den 20 juli och sen var jag fast i hans rehabilitering. På det gick han ju stad och vricka sönder ena tassen, men nu är han helt ok, den lille rackaren.
   Kram och efter 19 va de ja… 😀 ❤ ❤

   Gilla

   1. En bra början att rensa … tycker jag 🙂 Det är ju faktiskt så att det delas en hel del skratt på fejjan också, inte bara elände.
    Jo, jag vet ju att Bamse blev sjuk, och jag har full förståelse. Det var ju lite tråkigt bara, men vi kommer att träffas igen, på ett eller annat sätt 😉

    Gillad av 1 person

 5. Ju mer jag hör om FB dessto gladare är jag att jag aldrig skaffat det 😊
  Om du upplever det som en energitjuv så ska du klippa banden. Det gäller inte bara FB egentligen, energitjuvar ska man slänga ut på alla ställen man kan – det är illa nog att dras med dem man inte kan göra nåt åt…

  Gilla

  1. Ja, det där med facebook gör att ännu mer eländes elände sköljs över oss utöver det vi redan har. Du är mkt förståndig du! 🙂
   Det står någonstans i bibeln att man kan befria sig från sin värsta fiende – göra sig av med sin ovän – men inte de som står en närmast, (ungefär).
   Iaf så ska här vändas på steken 😀 På måndag sluter jag upp med en teatergrupp som ska spela buskis. Borde passa mig som handsken 😀 Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s