Sista natten…

… med att ligga och sova i husbilen har nu verkställts. Vattnet är urtankat. Gasolen avskruvad. Skitbutten tömd och rengjord. Så gott som allt lösöre återbördat hem till lgh. Och här sitter jag nu och funderar över sommaren som varit. Nästan 500 mil, och har jag tur med att finansiellt överleva vintern fram till nästa sommar så blir det åka av igen. Men… då tar jag bara med syster min, som mer än gärna vill. Trots att hon inte kan köra längre så fixar hon det mesta i hushållet trots att vare sig kropp eller huvud inte riktigt hänger med. För ett som är bra med syrran är att hon kräver att det ska ätas och fikas ganska ofta. Det behöver jag som har gått ner i vikt, alldeles för mycket.

En annan trevlig grej är att hon förde dagbok. Så nu har hon hamrat ner en reseskildring av vår färd. Var hem till henne igår och hjälpte henne att zooma upp bokstäverna på hennes datorskärm, för hon satt som en mäla och kisade för att kunna se vad hon skrivit. Ja, det är inte lätt när hon inte kommer ihåg vad barnbarnet predikat om i sitt syfte att få mormor att f-a-t-t-a. (Ungdomen suckar över våra tafatta försök att komma överens med tekniken.)

Som tur är för mina barn och barnbarn är att vi sedan många år bor för långt ifrån varandra. Och för att åter tugga om det som ligger och lurar är min egen datorkrasch. Det handlar bara om n-ä-r. Lika obevekligt som att hösten är här och jag fryser.

Antagligen har det med åldern att göra. Jodå… det finns riktiga hurtisar, men jag känner ingen sådan, så då finns de inte. Visserligen cyklar en kvinnlig äldre dam fortfarande. Hon är 95 år men jag tror att hon ljuger. Hon påstår att det är musiken som gett henne sina år men jag lutar mer åt att hon aldrig dricker kaffe. Har aldrig gjort, påstår hon. Hur det än är med att få ett långt och friskt liv så har väl många sina knep. Men det är klart att är men renlevnadsmänniska så m-å-s-t-e en människa leva lite längre. Eller hur? Men det är så dags att tänka på det nu, vid mina år. Hahahaa… det är kört. Jag dricker två baljor varenda morgon och cykel äger jag inte ens. De har en benägenhet att försvinna på det område jag bor i. Tre stycken inom loppet av två år. Då lade jag ner projektet. Det är några år sedan och apostlahästarna får ta mig fram. Det är förstås Bamse glad för. Annars älskar han att åka bil. sover som en stock och när jag svänger in på olika områden eller kommer närmare hemmet så vaknar han, sätter sig upp och kollar läget och börjar småprata. Smågruffa liksom. Jätteglad att snart får han komma ut.

Ja, det lät väl motsägelsefullt och bra. Men en annan sak jag hörde är att djur ute i det fria aldrig drabbas av åkommor som de djur som finns runt människorna, Hundar med diabetes t.ex. Skulle väl aldrig ett lejon på savannen få. Stackars Bamse, men han har ju ingen aning. Är glad ändå och nu när han opererat bort gallblåsan med sin stenbumling så traskar han vidare vid min sida. Haltar ibland när han har överansträngts sig förstås men det gör nog ett lejon på savannen också.

🙂 Någon sa att det är bra att skriva när man inte har någon att prata med 😀

 

 

4 reaktioner på ”Sista natten…

  1. Ja, numera är det ju ingen inom dörren som kan ta emot svada och svammel in natura, så det blir liksom lite trångt i den grå massan 😀 Dessvärre blottläggs att det inte är särskilt ”stora” saker som trängs därinne, men vem har sagt att det behöver vara så. Tänker då och då på min moster som hade 8 ungar. När de landsteg på månen en gång för ganska längesedan satt hon hemma i sin soffa och höll på med sina händer som alltid arbetade med något.
   – Ja, ja, sa hon. Det ska finnas de som stoppar strumpor också! 🙂

   Gillad av 1 person

 1. Det som trängs där inne och vill ut är livet och vi är alla i olika faser, en mitt i smeten morsa har inte samma tankar som vi som är över den delen med råge. Vi har olika tid att tänka olika på saker. Jag gillar betraktelser både i det lilla och stora, så gör som mig skriv när andan nu än faller på. Vet du ibland faller inte ett dugg på för mig och då struntar jag i att skriva. Sen bär det iväg igen … kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s