Svårt att få…

… igång maskineriet på morgonen, men sitter nu med en kopp kaffe bredvid mig och Bamse är nöjd efter att vi linkat oss igenom morgonpromenaden. Absolut att det är höstkylan som letar sig in i skelettet och gör att det knirkar och knarkar betänkligt. Fattar inte???? När jag lägger mig är jag ganska pigg i kroppen men när jag vaknar har allt stelnat till som om jag vore stöpt i betong. Måste vara nåt fel på sängen fast den är rena ungdomen. Dessutom släpad från ena hörnet till det andra för att komma i annat läge.

Varför gör jag så?
Jo, för att en gång i tiden så fanns det en ”klok” kvinna på den ort jag levde på som liten. Hon blev allt som oftast anlitad av folk i bygden när de hade det ont och besvärligt. Då tog hon med sig sin pappas gamla rova. En sådan som hänger i en kedja, och med den pendlade hon över sängarna och beordrade sjuklingarna att flytta dessa antingen hit eller dit. Resultaten måste ha gjort verkan för aldrig att det sinade med uppdrag. Hon hade en sybehörsaffär och hette Elin.
Det där kommer jag ihåg. Och det har följt mig och jag har även under livet mött fenomenet i andra former som kanske är mer vanliga. Som att leta vatten med rönn-klyka. Min gamla svärfar vred barken av klykan när den strävade neråt, sådan kraft hade vattenådern där nere i jordmassorna. Han letade även på den sommarstugetomt vi ägde på den tiden och 70 centimeter under markytan fanns, enligt vattenverket, det bästa tänkbara dricksvatten.

Jag har minsann försökt jag också men hahahahahaaaa…. fjutt. Inte den minsta lilla dragning. Lika dålig på att vara någon sorts pendlare på vatten eller sjukdomar är jag när jag försöker pendla in en trisslott i raden som brukar hänga i ett snöre bakom kiosk-disken på ICA affären jag passerar då och då. Noll koll på vinsten!

Nu är kaffet slut och jag har fått prata av mig lite om ingenting. Passerande tankar som bara flyter upp när fingrarna hamnar över klaviaturen 😉

 

3 reaktioner på ”Svårt att få…

  1. Du är en mycket klok kvinna du också. En av de klokaste jag känner, även om du inte reder ut att leta vatten med rönn-klyka (Hur många klarar det … egentligen?)
    Inte alla kan skapa fenomen med ord, men det kan du …
    Kramis ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s