Avställning

Tänk så lätt numera att bara klicka in sig på transportstyrelsen och ställa av och på fordon. T.o.m att de med automatik meddelar försäkringsbolaget. Så nu när klockan är 00.17 den 1 oktober så får jag inte köra en meter med husbilen. Får dessbättre tillbaka överskjutande skatt med 1400 kronor. Bättre än en trisslott. Att det och lite till ska in igen till våren är inget bekymmer denna söndagsnatt. Känns bara bra.

Annat var det förr om dan. Hade en buss som hade en liten svart låda där man skulle stoppa ner ett kort för stämpling och sedan skicka in den för att det skulle visas hur många mil man körde. Det gjorde vi ju första tiden ända tills min kluriga make som levde på den tiden, kom på att köra ner en skruvmejsel i öppningen. Då funkade inte den lilla mätaren inne i dosan. Sådana dosor finns troligtvis inte numera.

Min historia angående husbil började redan 1976. På den tiden fanns inga husbilar alls i Sverige. Jo, det började dyka upp en och annan tysk (vad de nu heter) runt 78 och 79, men i övrigt betraktades jag och min make som dårar av högsta rang. Tänk så många fula och intriganta kommentarer vi fick höra. Idag drösar det av husbilar utefter vägarna. För att inte tala om vad jag ensam fick ta emot när han dog och jag bestämde mig att ha den kvar. Hahaha… åt mina bespottare för i 21 år körde jag med denna ”buss” och mina barnbarn sa: det är inte sommar förrän farmor tar fram bussen.
Sen att det råkade ramla in en man till i mitt liv som blev frälst på husbil blev bara en bonus under några år tillsammans. Nu står jag ensam igen med ett fordon som de flesta tycker att jag ska göra mig av med. Men se… lika envis som då, 84, så ska jag ha den kvar. Funderar t.o.m på att hyra ut lägenheten i sommar och tillbringa nästa sommar på däck. Jag är ju alldeles själv nu och behöver inte ta hänsyn vare sig till höger eller vänster. Då kan jag lägga mig på en fjälltopp tills knotten äter upp mig.

Nåja, vi får se hur det blir. Nu ska vintern överlevas och som det ser ut i världen och i lilla Sverige så… gäller det anpassning.

Gonatt från Bil-Ann 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s