Tidsbegrepp

Fick lite inspiration av att titta in hos en annan bloggare. Måste skratta för beskrivningen över tiden från att vara aktiv och nu som pensionär är himmelsvid.
I alla fall för mig som nu har några år i ultrarapid. Faktum är att sengångaren i mig har utvecklats utan att jag tänkt på det. Njaaäää… lite förstås, men jag har då tänkt att ”det får ta den tid det tar”. Det är allt lite att lura sig själv. Göra livet bekvämligt.
Nu ska jag åka till storstaden om någon dag. Per TÅåååågG. Fasan glider som ett lavaflöde genom kroppen som kvider vid tanken. Hunden ska med – ett ombyte av kläder minst – transport till station – fixa biljett i någon form av automat som jag int begrip mej på.
VAR HAR JAG VARIT – VAD HAR JAG BLIVIT???
Ja, inte har jag varit ute i det hektiska livet som förr var en bagatell. Nähä då, sävligt och sakta har jag lullat omkring och anpassat mig på mitt eget lilla vis. Inte undra på att kroppen knirkar och knarkar. Herreminje vilken slöhet. Vilken om-formation av tiden har min hjärna OCH kropp utvecklat? Kan både gråta över eländet och skratta åt dumheten.
Brukar imponeras lite avundsjukt på reklamen på dumburken som visar en hurtig pensionär när hon tvättar fönstren eller en annan som hoppar omkring på dansbanan. Beställde faktiskt en omgång av dessa underpastiller, men inte fan tvättar jag vare sig fönstren eller skuttar omkring på vardagsrumsgolvet.

Tid var det ja. Nu är det en vanlig måndagsmorgon och jag b-o-r-d-e redan ha duschat och tvättat håret – b-o-r-de ha plockat undan på bordet i köket där osten fortfarande står och förmodligen svettas ymnigt. Kaffeslatten som står bredvid mig är urdrucken så jag tror jag går och lägger mig igen.

😀

3 reaktioner på ”Tidsbegrepp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s